6 dolog, ami évekkel ezelőtt még pénzbe került, de ma már ingyen van

- Hirdetés -

Szinte teljesen nyugodtan kijelenthetjük, hogy ma már minden drágább, mint régen. Ha belegondolunk, hogy régebben mennyi pénzből be tudtunk vásárolni, most már ez egy lehetetlen küldetés. Drágábbak a zöldségek és gyümölcsök, a mindennapi használati tárgyaink, a kenyérről nem is beszélve. Azonban vannak olyan dolgok, amelyekért évekkel ezelőtt még fizetnünk kellett, manapság azonban már teljesen ingyen vannak. A következőkben ezekből mutatunk meg néhányat.

  1. A Wifi

Ahhoz, hogy otthon tudj wifizni, természetesen fizetned kell az internetért. Azonban ma már számos étterem, kávézó vagy bevásárlóközpont létezik, ahol mindezt ingyen megteheted. Kezdetben azonban minden helyen felszámolták neked ezt a szolgáltatást, hisz benne volt annak az ételnek vagy italnak az árában, amit fogyasztottál.

2. A GPS

- Hirdetés -

Ma már senkinek nem okoz eljutni oda, ahova csak akar. Hiszen nem feltétlenül kell GPS készüléket vásárolnunk, hiszen mobiltelefonunkon is megtalálható ez az alkalmazás. Amikor ezt a technológiát bemutatták, rengeteg pénzt kellett érte fizetni, 2500 dollárt, vagyis 767 ezer forintot kellett költeni, ha valaki igénybe akarta venni a szolgáltatást. Az ára természetesen azóta folyamatosan csökkent, de ma már elég elővennünk okostelefonunkat ahhoz, hogy ingyen internetezhessünk.

3. A Hírek

Korábban még csak nem is sejtettük, hogy valaha még az ágyból sem kell felkelnünk azért, hogy értesüljünk a friss hírekről. Ha tudni szerettük volna, hogy mi történt az országban vagy a nagyvilágban el kellett mennünk a legközelebbi újságárushoz, ahol hozzájutottunk a friss napilapokhoz. Ezzel szemben az internetnek köszönhetően erre már egyáltalán nincs szükségünk, sőt még a rádiót sem kell bekapcsolnunk azért, hogy meghallgassuk a híreket.

- Hirdetés -

4. A zenehallgatás

A rádió persze régen is rendelkezésünkre állt, de abban az esetben, ha valamit specifikusan akartunk meghallgatni, akkor meg kellett vennünk kazettán vagy CD-n. Most viszont már rengeteg zeneletöltő-és lejátszó program van az interneten, amelyről tényleg azt hallgatunk meg, amit csak szeretnénk.

5. A receptek

- Hirdetés -

Évekkel ezelőtt még csak a család kézzel írott receptjeiből vagy könyvekből tudtunk főzni, ha valamilyen újdonságot szerettünk volna kipróbálni. Ma viszont, ha valami olyat szeretnénk főzni, amit még sohasem készítettünk, akkor elég, ha leülünk a számítógép elé vagy adott esetben elővesszük telefonunkat, amelyeknek segítségével szinte bármilyen étel receptjét pillanatok alatt megtaláljuk.

6. A hirdetésfeladás

Nem is olyan régen még csak újságokban adhattunk fel hirdetéseket, méghozzá nem is olyan olcsón. Manapság azonban az internet ebben is segítségünkre van, ugyanis rengeteg weboldal létezik, amelyeken ingyen megteheted.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!