6 tudományos magyarázat arra, hogy bizonyos emberek miért kedvelnek minket, míg mások nem

- Hirdetés -

Nyilván feltűnt, hogy vannak olyanok, akik szerint nem szimpatikus az a személy, aki szerinted igen. Van, hogy ilyenkor elgondolkozik az ember, hogy akkor kinek is van igaza? Talán az a jó válasz, hogy mindenkinek!
6 olyan magyarázatot gyűjtöttünk össze, ami befolyásolhatja azt, hogy ki-kit talál szimpatikusnak.

1. Sokan a rövid válaszüzenet végén lévő pontot a hazugság jelének tartják.

Egy nem régiben végzett felmérés során kiderült, hogy ha az olyan szavak után, mint az „igen”, „aha”, „természetesen”, stb. után pontot teszünk, azt könnyen hazugságnak veszik, míg azokat a változatokat, amikor nincs a válasz végén pont, sokkal egyenesebbnek tartják. Továbbá voltak, akik idegesnek gondolták azt, aki pontot rakott a válasz végére.

- Hirdetés -

2. Azok a személyek vonzanak minket jobban, akikben olyan jellemvonások vannak, amiket magunkban is szeretünk, illetve olyanok, akikben megtalálható az, ami bennünk nem.

Erre egy példa: van egy csinos lány, aki büszke a kinézetére, viszont nagyon szégyenlős és visszahúzódó. Neki olyan férfi fog tetszeni, aki szintén jól néz ki, viszont karizmatikus és magabiztos is.

- Hirdetés -

3. Jobban bízunk olyan ismeretlen személyekben, akik emlékeztetnek minket valakire, akiben korábban már megbíztunk.

4. Az agyunk figyelembe veszi azt is, hogy ki mennyire népszerű.

- Hirdetés -

A népszerűség sok esetben akkor is mérvadó, ha az adott személy egyébként egyáltalán nem szimpatikus.

5. Azt kedveljük jobban, aki hozzánk hasonlóan gondolkodik.

Ennek a magyarázata, hogy mindannyian kedveljük, ha valami úgy alakul, ahogy azt mi szeretnénk. Ez sokszor csak akkor működhet, ha olyannal vagyunk kapcsolatban, aki megerősít és támogat bennünket, vagyis hasonlóan gondolkodik.

6. Minél szimmetrikusabb valaki, annál szebbnek tűnik számunkra.

Annak ellenére, hogy nem létezik tökéletesen szimmetrikus arc, azt tartjuk szimpatikusabbnak és megnyerőbbnek, akié szimmetrikusabb.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!