7 döbbenetes tény, ami bizonyítja, hogy az emberi szervezet a legrejtélyesebb dolog a földön!

- Hirdetés -

Az emberi test a legtitokzatosabb dolog a földön. Különböző rendszerek és alrendszerek, nyújtanak védelmet a fenyegetésekkel szemben, sőt képesek arra, hogy életben maradjanak még a legrosszabb helyzetekben is. Ez a legátfogóbb, legrejtélyesebb szervezet, amit a természet megalkothatott. Mi összegyűjtöttünk néhány nagyon izgalmas és fura tényt az emberi szervezetről, amiről nagyon sokan nem tudtak.

A nyelv hihetetlen mozdulatokra képes beszéd közben.

Az emberi beszéd nem lenne olyan változatos, ha nem lenne nyelvünk. Ez a legmozgékonyabb és legrugalmasabb izom az emberi testben. Képes különböző formákat ölteni, és csak egy oldalon van rögzítve.

- Hirdetés -

A bőrünk szuperelasztikus.

Például a brit származású Gary Turnert a világ legrugalmasabb bőrével megáldott emberének tartják, sőt a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. Olyan rugalmas, hogy Gary 16 cm-re kitudja nyújtani a kezén illetve a teste többi részén is a bőrt.

- Hirdetés -

Többféle könnyt termel a szervezetünk.

Az embernek háromféle könnye van, amelyek kémiai összetételben különböznek egymástól, valamint különböző helyzetekben jelennek meg.

- Hirdetés -

Bazális könnyek – szüntelenül termelődnek, hogy védjék és táplálják a szemfelszínt.

Reflex könnyek – amelyek az irritáció miatt jelentkeznek. Például mikor elvágod az ujjad, vagy, ha hagymát pucolsz, esetleg füst megy az arcodba.

Mentális (érzelmi) könnyek – Ezek a könnyek eltérő vegyi összetételüknek köszönhetően fájdalomcsillapító és hangulatjavító hatással rendelkeznek. Mindegyik érzelemnek, más összetételű a könnye.

Az írisz egy nagyon kicsi izom.

A szem írisze úgy néz ki, mint egy háló, ami a pupilla körül van. De valójában ezek izmok, amik ugyanolyanok, mint ami a testünk többi részében található. Ezek az izmok is képesek elfáradni, mivel ez hajtja végre a pupilla fényre alkalmazkodásának szűkítő és tágító reakcióit. Ezért van az, hogy nap végére már elfárad a szemed.

Az embrió filotipikus stádiumon esik át.

Tudósok szerint az anyaméhben az embrió filotipikus evolúciós fejlődéshez hasonló folyamaton esik át, ami azt jelenti, hogy kezdetben hasonlóan fejlődnek, mint a hüllők. Ilyen valóban létezik, ha nem hiszed, járj utána.

A fehérvérsejtek megállás nélkül keresik a vírust a szervezetben.

A fehérvérsejtek olyanok, mint egy hadsereg, ami felveszi harcot az ellenséggel, ami nem csak a baktériumokban merül ki. A képen az eozinofilek megtámadták azt a férget, ami a szervezeten belül található. Ilyenkor együttes erővel támadják meg és próbálják legyőzni.

Valóban van auránk.

Hogyan tudjuk meg, hogy valóban van auránk? Az úgynevezett Schlieren-módszerrel, melynek lényege, hogy egy speciális berendezés segítségével láthatóvá teszi az amúgy láthatatlan gázok, részecskék és gőzök képződését. Ez minden objektum körül megtalálható. Ha egy emberre nézel, akkor láthatod körülötte a szagok és részecskék keverékét, ami mindenkinél egyedülálló.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!