7 dolog az egészségedről, amit a kezed mutat meg neked

- Hirdetés -

Amellett, hogy a kezünkön észrevehetők az öregedés jelei, megmutathatja nekünk azt is, ha valamilyen betegségben szenvedünk, de fogalmunk sincs róla. A kéz majdnem minden változást megmutat, amely a szervezetünkben történik. Ha a következő tünetek bármelyikét is észleled magadon, akkor ne hagyd figyelmen kívül, mert megőrizheted vele az egészségedet.

Piros tenyerek

Főleg az ötven év felettieknél jelezhet májbetegséget. A vörösség általában a tenyér szélein erősebb. Ennek oka azonban lehet még a hormonegyensúly felborulása, ami a vérerek tágulását okozza. A piros tenyér lehet a reumás ízületi gyulladás egyik tünete is. Mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni, hogy biztosak lehessünk benne, hogy pontosan mi a baj. Emellett ügyelni kell az alkoholfogyasztásra és az étrendünkre is.

- Hirdetés -

Izzadó tenyerek

Az izzadó tenyereknek több oka is lehet. Többek között a túlzott izzadás, pajzsmirigy túlműködés, valamint a stressz is okozhatja a kéz izzadását.

Túlzott izzadás esetén megoldás lehet a dezodor, de ha nem válik be, akkor fordulj orvoshoz. Az alkoholfogyasztás is nagy mértékben befolyásolja az izzadást. A stresszt pedig meg kell tanulnunk kezelni. Idegállapotunkon javíthatunk meditációval vagy jógával is. Ha végképp semmi sem használ, akkor keresd fel orvosodat.

- Hirdetés -

Zsibbadás és az érzékenység elvesztése

A tenyerek esetében súlyos egészségügyi problémát jelezhet a zsibbadás és az érzéketlenség. Lehet szó gerincbetegségről, carpalis alagút szindrómáról, a végtag vénás trombózisáról, plexus barchialis bénulásról, vérszegénységről vagy cukorbetegségről. Amennyiben ezeket a tüneteket gyakran érzékeled, azonnal fordulj orvoshoz.

Száraz tenyerek

- Hirdetés -

Ennek a jelenségnek a hátterében leggyakrabban a menopauzával együtt járó ösztrogénhiány és a dehidratáció állhat. A dehidratáció könnyen orvosolható víz fogyasztással és hidratálókrémek használatával. Fogyassz több olajos halat, olajos magvat és dióféléket. Az ösztrogénszint csökkenését pedig helyre lehet állítani hormonterápiával.

Remegő kezek

A kéz remegése jelezhet olyan komoly betegségeket is, mint például az Alzheimer-kór. Ezenkívül az alkoholfogyasztás és az erős kávé is okozhat remegést, valamint a stressz és az idegeskedés is kiválhatja azt.

Gyenge körmök

A cink hiányának elsődleges jelei a gyenge, töredező körmök. A cink elősegíti a sebgyógyulást, a sejtek osztódását, valamint erősíti az immunrendszert is. Cinkhiány esetén iktass az étrendedbe cinket tartalmazó húsokat, zabpelyhet, dióféléket, de beveheted táplálékkiegészítő formájában is.

Duzzadt ujjak

Ha az ujjaid vége a körmöknél duzzad, akkor a szervezetedben oxigénhiány alakult ki. Ez tünete lehet a tüdőráknak vagy akár szívbetegségnek is. Ajánlatos a tünetek észlelésekor azonnal orvoshoz fordulni.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!