8 hétköznapi tárgy, ami húsz év múlva eltűnik az életedből.

- Hirdetés -

A 21. században a technológia olyan ütemben fejlődik, amire még soha nem volt példa. A kilencvenes években, ami nem volt annyira régen, a mobiltelefonok még nem voltak a hétköznapi eszközeink része, az internet ekkor még csak a nagyobb irodákba és létesítményekben volt megtalálható és ezt a listát még naphosszat sorolhatnám. Nos az elmúlt húsz év rohamos fejlődésének tudatában talán téged is foglalkoztat az a kérdés, hogy mennyire lesz más a világ 2037-ben, ezért ebben a cikkben összegyűjtöttünk nektek 10 olyan hétköznapi tárgyat, amit 20 év múlva már nem fogtok használni.

 

Töltők

- Hirdetés -

A jelenlegi legnagyobb probléma az elektronikai termékekkel, hogy ezek működtetése töltők és kábelek nélkül lehetetlen. Talán veled is megtörtént már az az idegesítő helyzet, hogy úgy indultál el otthonról, hogy nem töltötted fel a telefonodat. Nos ezt még valahogy el is lehet viselni egy darabig, de ha a telefonodon tárolt információkra szükséged lehet az utad során, akkor jobban jársz ha a telefonod folyamatosan fel van töltve. Néhány cég erre a problémára fejleszt egy új technológiát, ami képes lesz a telefonodat és egyéb elektronikai eszközeid töltésére anélkül, hogy azt a zsebedből ki kéne venned. Ez az új technológia speciális antennák segítségével a wifi jelet képes lesz alacsony energiává alakítani, majd ezt a telefonokba beépített átalakító segítségével árammá alakítani.

Pénztárca

- Hirdetés -

A pénztárcák hamarosan eltűnnek az életünkből, ugyanis előbb vagy utóbb már nem lesz mit beletennünk. Talán 20 év múlva még lesz készpénz forgalomban, de a rengeteg bánkártyát le fogják váltani a telefonos fizetési lehetőségek. Ez a technológia már jelenleg is használatban van az apple pay-nek és egyéb mobilos fizetési lehetőségeknek köszönhetően.

Jelszavak

- Hirdetés -

Azok a jelszavak, amikben vannak nagybetűk számok és különleges karakterek eléggé biztonságosak, amiből talán egy kettőre még képes emlékezni az ember, de egy felmérés szerint egy átlagos embernek legalább 10 15 különféle megadott jelszóra kéne emlékezzen, ahhoz, hogy soha ne kelljen igénybe vennie a jelszóemlékeztető funkciót egy weboldalon. Nos a probléma ott kezdődik, hogy az emberi agy csak nagyon nehezen képes emlékezni összetett kombinációkra főleg akkor, ha azokat csak havonta egy alkalommal használja a z ember. a jelszavakra és pin kódokra 20 év múlva már semmi szükséged nem lesz, ugyanis ezeket teljesen le fogják váltani a biometrikus rendszerek, amit sokkal nehezebb lesz feltörni, mint valakinek a jelszavát.

Kézzel fogható média

Az elmúlt évek során a cd-ket és dvd-ket már szinte teljesen leváltották a digitális letöltések, vagy azok a szolgáltatások, ahol letöltés nélkül tekinthetünk meg egy filmet, vagy hallgathatunk zenét. Erre a legjobb példa az, hogy míg az iTunes és a Netflix virágzik, addig a világ nagy lemezboltja és dvd kölcsönzői sorra zárják be az ajtóikat, mivel ma már senki nem venne meg egy cd-t vagy kölcsönözne ki egy dvd-t, ha ezekhez a zenékhez és filmekhez az otthonunk elhagyása nélkül is hozzájuthatunk.

Injekciós tű

Ha valaki attól fél, hogy egy fém tűt a bőre alá szúrnak, majd ezen keresztül bejuttatnak valamit a szervezetébe az teljesen normális. A jó hír azon emberek számára, akik nem szeretik azt az érzést, amikor egy fém tű átszúrja a bőrüket, hogy 20 év múlva már nem lesz szükségünk tűkre, hogy egy egy védőoltás megkaphassunk.

Mosógép és szárítógép

A szennyes kimosása talán nem is annyira nehéz feladat, főleg akkor, ha összehasonlítod, hogy milyen is lehetett kimosni egy adag ruhát azelőtt, hogy az elektromos mosógépek megjelentek volna. Még ennek ellenére is a legtöbb ember ki nem állhatja ezt a házimunkát, ami az idő hiányából és az emberi lustaságból adódik. A jó hír az, hogy 20 éven belül már nem lesz szükségünk a mosógépekre. Egy nano-részecskékből álló bevonat leperget magáról minden koszt.

Visszapillantó tükrök

Egyre több és több autó használja ki a kamerák adta lehetőségeket, amire jó bizonyíték az, hogy minden újonnan gyártott autót 2018 májusától kötelező lesz felszerelni tolatókamerával. Amellett, hogy csak az utastérben található visszapillantó cserélődik majd le kamerákra, úgy tűnik, hogy az autók oldalán található visszapillantók helyére is kamerák kerülnek majd.

Kulcsok

Az emberek már az ókori Egyiptomban is elzárták az értékeiket és az ehhez elengedhetetlen kulcsok sokasága 20 éven belül teljesen el fog tűnni. Minden egyes fémkulcsot digitális kulcsok fognak helyettesíteni, ami azt jelenti, hogy képesek leszünk az autónkat a lakásunkat és a széfünket a telefonunk segítségével kinyitni. A Volvo már be is vezette ezt az új technológiát, aminek a segítségével az autó tulajdonosa képes az autót kinyitni, majd azt elindítani egyetlen okos telefonnal.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!