9 gyakorlati és hasznos tanács milliomosoktól

- Hirdetés -

A milliomosává válás nem csak valami irreális álom. A statisztikák azt mutatják, hogy a milliomosok több mint fele saját magának köszönheti azt, amit elért. A tanácsok, amiket kapunk tőlük természetesen nem garantálhatják számunkra, hogy mi is milliomosok legyünk, de azért érdemes meghallgatni azokat.

1. Az 50/30/20-as szabály.
Ez a szabály arra vonatkozik, hogy hogyan oszd be a jövedelmed:
– Az első kategóriába a létfontosságú dolgok tartoznak. 50%-ot kell olyan havi kiadásokra fordítani, mint például a bérleti díjak, a közlekedés, a rezsi.
– A második rész a személyes kiadások. Ez azt jelenti, hogy bevételed 30%-át használhatod szórakozásra, hobbira és bármire, ami boldoggá tesz.
– Az utolsó kategória megtakarítás. A pénzed 20%-át egyenesen a bankba kell tenned.

- Hirdetés -

2. Vásárolj akkor, amikor leárazás van.
Nyilvánvaló, hogy ez nem az a fajta tanács, amit a milliomosoktól elvárnánk. De mindannyian egyetérthetünk abban, hogy így pénzt takaríthatunk meg. Ez a szabály azokra a termékekre vonatkozik, amelyeket ténylegesen használsz és nem „csak úgy” veszel meg.

3. Ne használj hitelkártyát!
Ha van hitelkártyád, az csak arra ösztönöz, hogy azt vegyél meg, amit csak akarsz. De a hitelkártyák használata azt jelenti, hogy olyan pénzt költesz, ami nem a tiéd. Ráadásul a magas kamatlábak miatt sokkal drágábban veszed meg ugyanazt a terméket.

- Hirdetés -

4. Próbálj meg a gyártótól vásárolni.
Mielőtt megvennél valamit egy boltban, tedd fel magadnak ezt a kérdést: „Vajon lehet közvetlenül vásárolni a gyártótól?” Gyakran van rá lehetőség, és így alacsonyabb áron rendelheted meg ugyanazt a terméket.

- Hirdetés -

5. Ha nem költesz pénzt, az ugyanaz, mintha bevételed lenne.
Minél kevesebb pénzt költesz, annál több marad. Ez nyilvánvaló következtetés. Racionalizáld a vásárlásaidat. Vásárlás előtt tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket: „Nagyon szükségem van rá? Mi van, ha nem veszem meg?”

6. Igazítsd az életed a bevételeidhez.
Sokaknak az a legnagyobb problémája, hogy többet költenek, mint amennyit keresnek.
Gyakran találkozni olyan emberekkel, akik például szép házat, vagy autót vásárolnak csak azért, mert más embereket akarnak lenyűgözni. Arra gondolnak, amit majd a barátak és családtagjaik mondanak. Te mindig gondolj magadra, koncentrálj az életedre, és ne akarj feltűnősködni.

7. Szerezz passzív jövedelmet.
Ismersz olyan milliomost, aki közvetlenül a munkahelyi fizetéséből lett gazdag? Nyilván nem. Az idő értékesebb, mint a pénz, ezért is fontos, hogy legyen passzív jövedelmed.

8. Vedd magad körül sikeres emberekkel.
Ha olyan emberekkel veszed magad körül, akiknek hasonló a gondolkodásmódjuk és már nagyobb sikereket is elértek, az segít a céljaid elérésében és inspirál is.

9. A pénz nem minden!
Nyilvánvaló, hogy a pénz fontos tényező az életünkben. Meghatározza, hogy hogyan élünk, mit eszünk és mivel rendelkezünk. De a pénz nem minden. Megvásárolhatsz egy házat, ahol élsz, de nem vehetsz olyan családot, akivel élhetsz.
A pénz javítja az életminőséget, de ez nem hasonlítható össze a családdal, a barátokkal, az egészséggel és a boldogsággal.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!