A külföldiek szerint ezt az 5 dolgot TILOS MAGYARORSZÁGON!

Megosztás

- Hirdetés -

Némelyiket még mi se értjük…

Nekünk magyaroknak a mi hazánk a legszebb ország az egész világon. Amikor turisták látogatnak meg minket, akkor őket is teljesen elvarázsolja a főváros, vagy a Balaton csodálatos vidéke.

A promotions cikke alapján leírjuk, hogy a külföldiek szerint mik azok a dolgok, amikre nagyon kell figyelni Magyarországon.

- Hirdetés -

Nem szabad viccelődni a „Hungry Hungarians” szavakkal. A Hungary szó Magyarországot jelent, a hungry pedig nagyon hasonlít az angol „éhes” szóra. A turisták gyakran összehozzák a kettőt, ami „éhes magyarok”-at jelent.

kep 2023 06 12 092019940 A külföldiek szerint ezt az 5 dolgot TILOS MAGYARORSZÁGON!

Nálunk mindig illik borravalót adni. Éttermekben, kocsmákban, szórakozóhelyeken. 10-15% a megszokott összeg. Nem szabad jattolás nélkül távozni sehonnan.

Sose utasítsd vissza, ha pálinkával kínálnak. Ezzel megsérthetjük azt, aki barátságosan felkínálja a magyarok népszerű italát.

- Hirdetés -
kep 2023 06 12 091935887 A külföldiek szerint ezt az 5 dolgot TILOS MAGYARORSZÁGON!

Figyelni kell arra, hogy hogyan ejtjük a főváros nevét. Soha ne Budapesztnek, hanem Budapestnek mondjuk. És soha ne keverjük össze Bukaresttel, ami Románia fővárosa.

kep 2023 06 12 091958003 A külföldiek szerint ezt az 5 dolgot TILOS MAGYARORSZÁGON!

Szerintük nálunk nem szabad koccintani. Ennek oka, hogy az 1848-as forradalom leverése után az osztrákok koccintással ünnepeltek, mi magyarok, pedig megesküdtünk, hogy 150 évig nem fogunk koccintani. Ez persze már letelt, de a külföldiek fejében még él ez a dolog.

Egy angol nyelvű videó is van ezzel kapcsolatban.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!