Az 57 éves férfiba egy sertés szívét ültették. Ez lesz a megoldás a donor-krízisre.

- Hirdetés -

Sikeresen zárult egy férfi műtétje. Az első eset a világon, amikor valaki egy sertés szívét kapta meg. Az 57 éves Benett sajnos alkalmatlan volt emberi szívátültetésre. Az orvosok felajánlották neki, hogy egy sertés szívét ültetik be a sajátja helyére.

A baltimore-i férfinak azonnal új szívre volt szüksége. Nem volt más választás, így ő lett az első a történelem során, akibe sikeresen átültettek egy disznószívet.

012 Az 57 éves férfiba egy sertés szívét ültették. Ez lesz a megoldás a donor-krízisre.

„Vagy meghalok, vagy végrehajtják ezt a transzplantációt” – magyarázta Bennett egy nappal a műtét előtt.

A Marylandi Egyetem Orvosi Központjának orvosai különleges engedélyt kaptak az Egyesült Államok orvosi hatóságától az eljárás lefolytatására, mivel Bennett úr – aki terminális szívbetegségben szenved – egyébként meghalt volna.

- Hirdetés -
2903e1 1024x538 1 Az 57 éves férfiba egy sertés szívét ültették. Ez lesz a megoldás a donor-krízisre.

Dr.. Bartley Griffith, aki a xenotranszplantációt végezte azt mondta:

„Ez lesz a szíve. Ettől lesz pulzusa, vérnyomása. Mindennek normálisan kell működnie. Izgatottak vagyunk, mert nem tudjuk, mit hoz nekünk a holnap. Ilyet még soha nem csináltunk.”

first pig to human heart transplant 1 Az 57 éves férfiba egy sertés szívét ültették. Ez lesz a megoldás a donor-krízisre.

Benett hat hétig feküdt a kórházban, miután életveszélyes szívritmuszavar miatt felvették.

„Alig várom, hogy felkelhessek az ágyból, miután felépülök” – mondta a férfi, miután felébredt a műtétből.

Egy 8 órás műtéten esett át. Dr Griffith hozzátette, hogy ez egy olyan áttörés volt, amely megváltó lehet az orvoslásban.

- Hirdetés -
4878 Az 57 éves férfiba egy sertés szívét ültették. Ez lesz a megoldás a donor-krízisre.

Az orvosok folytatják a kutatást olyan transzplantációs célú sertések kutatása és tenyésztése terén, amelyek szerveit az emberi szervezet nem fogja kilökni.

„Ez áttörést jelentő műtét volt, és egy lépéssel közelebb kerültünk a szervhiány-válság megoldásához. Nem áll rendelkezésre elegendő donor emberi szív ahhoz, hogy megfeleljen a potenciális recipiensek hosszú várólistájának.”

2903e1 1024x538 2 Az 57 éves férfiba egy sertés szívét ültették. Ez lesz a megoldás a donor-krízisre.

Az Egyesült Államokban több mint 100 ezren vannak várólistán.

Bennett szívét egy 108 kg-os hím sertéstől szerezték be.

„Várólistán lévő emberek ezrei halnak meg miközben a szerveket várják. Ha genetikailag módosított sertésszerveket használhatnánk, akkor soha nem kellene várniuk és alapvetően olyan szervet kaphatnának, amilyenre szükségük van.”

- Hirdetés -
6016 Az 57 éves férfiba egy sertés szívét ültették. Ez lesz a megoldás a donor-krízisre.

Régóta fontolgatták az állati szervek úgynevezett xenotranszplantációjának lehetőségét az igények kielégítésére. A sertésszívbillentyűk alkalmazása már elterjedt megoldás.

Hat emberi gént adtak a sertéshez, mielőtt átültették Benett testében. A műtét január 7-én volt. Eddig még nem mutatta a kilökődés jeleit.

large 169 Az 57 éves férfiba egy sertés szívét ültették. Ez lesz a megoldás a donor-krízisre.
2021-09-25 07:47:28 -04:00

Ez a műtét jelentette az utolsó reményt Benett úr életének megmentésére. Az sajnos még nem tisztázott, hogy a túlélési esélyei milyenek hosszú távra nézve.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Hasonló témában ajánljuk figyelmedbe ezt a cikkünket is: Nem ver a szíve, mégis életben van az 55 éves férfi

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!