Az idős nő 35 éven keresztül hordott a hasában egy 2 kg-os magzatot. A dolog nem is olyan ritka mint gondolnánk

- Hirdetés -

Hasi fájdalmat bármi okozhat, hősnőnk esete azonban valami elképesztő. A fájdalom és a rossz közérzet már régóta fennállt, így orvoshoz ment. A röntgenfelvételek megdöbbentő igazságot tártak fel. Lehet, hogy a 73 éves nő gyermeket vár?

wqer Az idős nő 35 éven keresztül hordott a hasában egy 2 kg-os magzatot. A dolog nem is olyan ritka mint gondolnánk

A 73 éves nő normális életet élt, egy ideje azonban zsémbes gyomorfájdalomra és rossz közérzetre panaszkodott. Arra a kérdésre, hogy mi a baja, a választ a röntgenfelvételek után kapta meg. A nő 35 éven keresztül hordott a hasában egy hét hónapos, 2 kg súlyú magzatot. Hogy lehetséges, hogy erről nem szerzett tudomást?

asd Az idős nő 35 éven keresztül hordott a hasában egy 2 kg-os magzatot. A dolog nem is olyan ritka mint gondolnánk

A magzat elhalt, amit az orvos nómenklatúrában litopédia vagy „kőgyereknek” neveznek. Ha egy magzat az anya testében meghal, akkor az veszélyezteti a nő egészségét, sőt az életét is. Ha nem távolítják el akkor a szervezet maga próbála küzdeni ellene. Olyan helyzetben, amikor a magzat már túl nagy, a szervezet nem tudja „spontán” eltávolítani. A belső fertőzések elleni védekezés egyik természetes formája a magzat meszesedése. Ekkor lesz belőle úgynevezett „kőgyermek”, ami akár évtizedekig is észrevétlen maradhat. Így volt ez a 73 éves nő esetében is.

MHl5MC5qYikNVztwGgpvPE4PbypcU2Fq Az idős nő 35 éven keresztül hordott a hasában egy 2 kg-os magzatot. A dolog nem is olyan ritka mint gondolnánk

Az ilyen esetek nagyon ritkák. Egy 1996-ban publikált cikk, akkor még 290 dokumentált litopédiai esetet említ. Ettől függetlenül, az orvostudomány tisztában van a dologgal.

- Hirdetés -
MHl5MsdypcU2Fq Az idős nő 35 éven keresztül hordott a hasában egy 2 kg-os magzatot. A dolog nem is olyan ritka mint gondolnánk

Az egyik első, amelyet dokumentáltak, a 68 éves francia Madame Colombe Chatrire nevű nőnél fordult elő 1582-ben. Csak a puffadt és kemény gyomrú nő halála után derült ki, hogy 28 éven át „kőbabát” hordott a hasában. A rekorder a 92 éves kínai lány, Huang Yijun, aki több mint fél évszázadon keresztül hordozta a „kőgyereket”. Nála 2009-ben távolították el a meszesedett magzatot.

INDU NGADAKA ANAK MIT NYADI BATU majalah iban online Az idős nő 35 éven keresztül hordott a hasában egy 2 kg-os magzatot. A dolog nem is olyan ritka mint gondolnánk

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben! Ha tetszett a cikk, akkor ne felejtsétek el megosztani az ismerőseitek között.

Egy YouTube videó az esetről, sajnos idegen nyelven.

- Hirdetés -

Ez is érdekelhet: A terhesen elhunyt anya a koporsóba szülte a gyermekét. Az egész települést sokkolták a történtek.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!