Az oroszok stratégiát váltanak. A következmények Ukrajnára nézve súlyosak lehetnek

- Hirdetés -

Oroszország változtat a stratégiáján? A jelek szerint az ukrajnai háború új szakaszba lépett, mivel az orosz erők eddig kevés előrehaladást értek el a fronton. Az új terv Putyin csalódottságát és az orosz katonai helyzet gyengeségét tükrözi. Úgy tűnik, Ukrajna még mindig nem áll vesztésre, de az ár, amit fizet, az nagyon nagy.

putyinka Az oroszok stratégiát váltanak. A következmények Ukrajnára nézve súlyosak lehetnek

Az ukrán pokol

Az ukrajnai háború kezdettől fogva nem Vlagyimir Putyin terve szerint zajlott. Az orosz diktátor eredetileg azt feltételezte, hogy napokon belül megdönti az ukrán kormányt és átveszi a kívánt területeket. Mára mindenki tudja, hogy elszámolta magát. Az ukránok nem teszik le a fegyvert és bátran védik a hazájukat.

AP22028474284688 Az oroszok stratégiát váltanak. A következmények Ukrajnára nézve súlyosak lehetnek

Szomszédaink hozzáállása feldühítette az oroszokat, és azóta otthonokat bombáznak és ártatlan embereket gyilkolnak, hogy megtörjék a morált.

Lawrence Freedman, a katonai szakterület egyik legelismertebb stratégiai szakértője szerint „Az oroszok kudarca azzal a vágyukkal függ össze, hogy minden áron el akarja pusztítani az ukrán népet.” A szakértő szerint az oroszok célja az volt, hogy minél nagyobb károkat okozzanak, ami hozzájárulhat Ukrajna függetlenségének elvesztéséhez.

- Hirdetés -
34228 Az oroszok stratégiát váltanak. A következmények Ukrajnára nézve súlyosak lehetnek

Az ukrajnai háború több szakaszra osztható. Az A szakasz legfőbb célja Kijev gyors meghódítása és egy új, oroszbarát kormány kinevezése volt. A terv a háború első napjaiban megbukott.

A B fázis kísérlet volt ugyanezen célok elérésére civilek bombázásával, hogy megtörjék a morált, és csökkentsék Volodimir Zelenszkij és kormánya állami támogatását. Ez azonban nem történt meg, mert az ukrán nép még jobban összefogott, hogy szembeszálljon az ellenséggel.

Ukrajna hősies magatartása következtében már több ezer orosz katona halt meg, és több százan estek fogságba. A több ezer embert érintő tragédiával kapcsolatban Volodimir Zelenszkij felhívást intézett a fronton harcoló oroszokhoz, hogy tegyék le a fegyvert.

Az ukrán nép nevében adok egy esélyt. Egy esélyt a túlélésre. Ha aláveti magát az erőinknek, úgy fogunk bánni Önnel, ahogy az emberekkel kell bánni – méltósággal. 

- Hirdetés -

– mondta Zelenszkij

aqGeOKL 460s Az oroszok stratégiát váltanak. A következmények Ukrajnára nézve súlyosak lehetnek

Az oroszok stratégiát váltanak

A C fázis kezdetét látjuk Ukrajnában. Ez a terv még improvizáltabb és brutálisabb, mint az előzőek – mondja Mick Ryan volt ausztrál tábornok és katonai stratéga.

- Hirdetés -

Mi lenne a „C terv”?

A C-terv az, hogy „megtartja a jelenlegi nyereséget, elpusztítja a lehető legtöbb infrastruktúrát, és kiterjeszti a háborút nyugat felé, hogy elriassza a külföldi harcosokat és a segélyszállítmányokat”.

A Kreml valószínűleg már tudja, hogy nem veszi be Ukrajnát, ezért amennyire csak lehetséges ártani akar az ukrán gazdaságnak és iparnak.

Szergej Sojna orosz védelmi miniszter Vlagyimir Putyinnak küldött levele szerint (ennek tartalmát az ukrán titkosszolgálatok tették közzé) az oroszok már megkezdték a tömeges erdőirtást Ukrajna megszállt területein. Az így megszerzett fa eladásából származó nyereséget a háború finanszírozására kell fordítani. Kétségtelenül újabb csapás ez a háború sújtotta Ukrajnának, aminek minden megőrzött erőforrás aranyat érhet.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!