Az újszülött életre kelt a hullaházban. Az orvosok 20 évet is kaphatnak…

- Hirdetés -

Egy élő gyermeket a hullaházban vittek, pedig akkor még élt. Az ott dolgozó orvosok gyilkosságért felelnek. Az esetre a kórházban történt korrupciós nyomozás során derült fény. A nőgyógyász-szülész osztály vezetője 20 év börtönt is kaphat.

Az esetről az „azh.kz” kazah honlap tájékoztatott. Szörnyű bűncselekmény történt a kazahsztáni Atyrau városában. A vádlottak az atiraui regionális szülészeti központ alkalmazottai. Mint magyarázzák, az intézményben született gyerekek egyike nem adott életjelet. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az orvosok feljegyezték a rendszerbe, hogy a gyermek halva született.

kep 2022 06 16 103934434 Az újszülött életre kelt a hullaházban. Az orvosok 20 évet is kaphatnak...

Később a babát nagyon gyorsan egy közeli hullaházba vitték. Közvetlenül a hűtőházba helyezés előtt a férfi észrevette, hogy a baba lába mozog.

- Hirdetés -

A meglepett szülészorvos azonnal felhívta a perinatális központ vezetőjét, Kuanish Naysanbaevet. Tájékoztatta a főorvost az esetről, és megkérdezte, mit tegyen most. A gátlástalan férfi utasította alkalmazottját, hogy hagyja a babát a hullaházban. Azzal érvelt, hogy a rendszer módosítása extra papírmunka, és inkább elkerülné.

kep 2022 06 16 103925557 Az újszülött életre kelt a hullaházban. Az orvosok 20 évet is kaphatnak...

Valószínűleg soha nem kerültek volna napvilágra az esetek, ha nem történt volna újabb vizsgálat. A kazah rendőrség egy ideje korrupcióval gyanúsítja a vezetőt. Az atyrau nőgyógyászati ​​osztályvezető kenőpénzeket adott és kapott is. Az Igazságügyi Orvostani Intézet igazgatójának is kellett volna fizetnie. Mindez persze az intézményében elkövetett hibák eltussolásáért.

A fent említett nyomozás kapcsán Naysanbaev telefonját lehallgatták. Ha ez nem így történt volna, az orvosokat soha nem vonnák felelősségre azért, hogy egy újszülöttet biztos halálra hagytak. A nyomozók figyelmesen hallgatták a beosztottaival folytatott beszélgetését. Sőt, még mielőtt megkezdték volna a nyomozást, rögtön beismerő vallomást kaptak a kórház vezetőjétől.

- Hirdetés -
kep 2022 06 16 103917535 Az újszülött életre kelt a hullaházban. Az orvosok 20 évet is kaphatnak...

Az orvos egy második nőgyógyászral együtt felel a bíróságon. Mindkettőjüket gyilkossággal vádolják, mert szándékosan nem mentették meg egy gyermek életét. Az újszülött gyermek a hullaházban halt meg hipotermia következtében. A borzalmas bűncselekményekért mindkét orvost akár 20 év börtönbüntetésre is ítélhetik.

kep 2022 06 16 103907880 Az újszülött életre kelt a hullaházban. Az orvosok 20 évet is kaphatnak...

Manshuk Aimurzieva, a regionális egészségügyi szolgálat vezetője nem kívánt nyilatkozni az ügyben. A nő a médiának nyilatkozva csak annyit vallott be, hogy megrémült az orvosok ilyen viselkedésétől. Az egészségügyi miniszter pedig bocsánatot kért az újszülött édesanyjától és hozzátartozóitól.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!