Az utazás boldogabbá tesz minket, mint a házasság

- Hirdetés -

Egyáltalán nem számít, hogy egy hátizsákkal utazol vagy egy luxus szállodában foglalsz szállást, minden utazás pozitívan befolyásolja az egészségedet, valamint jelentős endorfint is termel. A tanulmányok szerint egy utazás sokkal boldogabbá teszi az embert, mint maga a házasság. Még azok az emberek is, akik házasok a lista tetejére helyezték az utazást, amikor megkérdezték tőlük, hogy mi teszi őket a legboldogabbá. Ez azt jelenti, hogy az életben a legnagyobb boldogságot az utazás okozza.

A válaszadók megerősítették, hogy nagyon kevés dolog helyettesíti a vakációt, amikor arról kérdezik őket, hogy mi teszi őket igazán boldoggá.

Egy utazás sokkal nagyobb boldogsággal jár, mint bármilyen más életesemény

- Hirdetés -

Az emberek 49%-a nagyobb boldogságot érez már akkor, amikor még csak megtervezi a nyaralást, mint saját esküvőjén.

A megkérdezettek fele még azt is kijelentette, hogy az elköteleződés és a randevúzás sem ad annyi érzelmi töltést, mint az utazás. Sőt, 29 százalékuk még azt is elmondta, hogy babájuk születésénél sem termelődött annyi endorfin a szervezetükben, mint amikor utaznak.

Az is kiderült, hogy az emberek többre értékelik az új tapasztalatok megszerzését, mint a dolgok birtoklását. Egy vakáció sokkal nagyobb elégedettséggel és örömmel jár, mint egy vásárlás, amelyből csak pillanatnyi boldogságunk származik.

- Hirdetés -

Az emberek készek feláldozni kényelmüket az új élmények kedvéért. A válaszadók 56%-a inkább nyaralni megy, mint hogy vegyen egy új ruhát vagy valamilyen új eszközt.

Érzelmi jólétünkön rengeteget dob még a nyaralás tervezése is, 72%-ot boldogabbá tesz csak a pihenés megtervezése, még csak el sem kell indulnia hozzá. 80% pedig sokkal izgatottabbnak érzi magát, miközben a térképet nézegeti.

10 válaszadó közül 6 mondta azt, hogy még akkor is boldogabb lesz, ha csak a szállások értékelését olvassa el és elképzeli jövőbeli utazásait.

- Hirdetés -

Tehát megállapíthatjuk, hogy nagyon kevés olyan dolog van a világon, ami annyira és annyi ideig boldoggá tesz minket, mint egy nyaralás.

Hiszen egy utazás által nemcsak új tapasztalatokat szerzünk, hanem kiszakadunk egy kicsit megszokott környezetünkből, levezethetjük a stresszt és kipihenhetjük a hétköznapok fáradalmait.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!