Bevitték a sürgősségire. Eltitkolta, hogy mentős. Megdöbbentette a személyzet viselkedése…”Sírni tudnék…”

Megosztás

- Hirdetés -

Szívinfarktus gyanújával érkezett a mentős a sürgősségi osztályra. Nem akarta bevallani, hogy mi a foglalkozása. Élete hátralevő részében emlékezni fog arra, amit ott tapasztalt.

Mentőst vittek a sürgősségi osztályra

Anna mentősként dolgozik. Nemrég úgy döntött, hogy beszél arról a kellemetlen helyzetről, amely a kórházban történt vele.

kep 2022 11 10 124148824 Bevitték a sürgősségire. Eltitkolta, hogy mentős. Megdöbbentette a személyzet viselkedése..."Sírni tudnék..."

Éjszaka erős fájdalomra ébredt a szegycsontja területén. A keze is zsibbadt és hányingere volt. Hajnali 2 körül a mentők a sürgősségire vitték. Nem vallotta be, hogy ő is életmentőként dolgozik.

- Hirdetés -

Nem akartam azt mondani, hogy életmentő vagyok, nem akartam, hogy kiváltságosként kezeljenek.

A kórterem üres volt, semmi komoly nem történt. Ennek ellenére a nőnek sokáig kellett várnia, hogy valaki gondoskodjon róla:

kep 2022 11 10 124129753 Bevitték a sürgősségire. Eltitkolta, hogy mentős. Megdöbbentette a személyzet viselkedése..."Sírni tudnék..."

Vártam. A kórterem teljesen üres, csendes éjszaka, nem történik semmi. A kezelőszobából nővérek jönnek, néhány orvos lustán sétál a folyosón, valaki a személyzetből kimegy a mentők felhajtójára cigarettáért. Nekem közben heves fájdalmaim voltak. Egy idő után jött egy ápoló, aki megmérte a vérnyomásomat.

kep 2022 11 10 124204156 Bevitték a sürgősségire. Eltitkolta, hogy mentős. Megdöbbentette a személyzet viselkedése..."Sírni tudnék..."

Az orvos teljesen közömbös volt iránta:

- Hirdetés -

Nem mutatkozik be, nem tájékoztat arról, hogy mit csinál. Az udvariasság szikrája sem látszott benne. Én egy bútordarab vagyok. Amikor azt javaslom, hogy adjon troponint, ironizált, és leszólt, hogy „Mi vagy te? Orvos”? Nem vallottam be még akkor sem…

„Sírni akartam…”

Szégyelltem magam, hogy ugyanahhoz az egészségügyi csapathoz tartozom. Senkinek nincs empátiája ahhoz, hogy egy csendes éjszakán a beteg mellé guggoljon és annyit mondjon, hogy „Üdvözlöm, XY vagyok. Látom, hogy rosszul érzi magát. Egy pillanat és jövök és megcsináljuk azt az EKG-t. Mindent megteszünk, hogy segítsünk.” Semmi ilyesmi nem történt.

Végül elege lett és bevallotta, hogy mentősként dolgozik. Varázsütésre minden megváltozott…

kep 2022 11 10 124113717 Bevitték a sürgősségire. Eltitkolta, hogy mentős. Megdöbbentette a személyzet viselkedése..."Sírni tudnék..."

Jött a troponin, EKG, és elkezdtek vele beszélgetni. Mint egy filmben. Rögtön két ember kezdett vele foglalkozni. Kedvesek voltak és elnézést kértek az esetleges kellemetlenségekért.

„Mindenkinek kijárni ez a fajta ellátás…”

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!