Botrány a kórházban! Az orvos eltitkolta a páciens elől, hogy magzat súlyos betegséggel fog születni

Megosztás

- Hirdetés -

Az orvos eltitkolta a magzati rendellenességet a beteg elől. A nő azt hitte, hogy egészséges lányt fog szülni. Csak a terhesség 7. hónapjában szerzett tudomást róla. Az Alkotmánybíróság határozata szerint az abortusz illegális. Ez azt jelenti, hogy a beteg magzatú nő akkor is szülésre kényszerül, ha esélye sincs a túlélésre. A Marina asszony helyzetéről szóló riportot a TVN sugározta.

kep 2022 09 22 172440382 Botrány a kórházban! Az orvos eltitkolta a páciens elől, hogy magzat súlyos betegséggel fog születni

Az orvos eltitkolta a páciens elől, hogy magzatának nincs koponyája

Marina Jaworska asszony 17 hetes terhes korában tudta meg, hogy lányt fog szülni. Az orvos azonban elhallgatott tőle egy másik nagyon fontos információt. Ugyanis a magzatának nincs koponyája. A nő csak a terhesség 7. hónapjában tudta meg az igazságot. Az orvosok megtagadták az abortuszt, de a terhesség 33. hetében meggondolták magukat. A nő elmondása szerint az orvos mindvégig biztosított arról, hogy minden rendben.

Marina meg akarta szakítani a terhességet, mert minden nap erősödött a kötődése a gyerekhez, aki amúgy sem fogja túlélni. Depressziós volt, és öngyilkos gondolatai voltak. Pszichiátertől kapott igazolást, amely szerint a terhesség folytatása veszélyeztetheti egészségét és az életét.

- Hirdetés -

A 10. és 14. hét között ultrahanggal könnyen diagnosztizálható egy születési rendellenesség. A nőgyógyász, aki nem adott tájékoztatást a gyermek hibájáról, nem is magyarázkodott, mint a feljelentésből megtudjuk: „széttárta a kezét, és azt mondta, előfordulnak ilyenek”.

Végül a kórház igazgatója, prof. Łukasz Wicherek kijelentette, hogy a terhességet a lehető leghamarabb meg kell szakítani, szem előtt tartva a beteg jólétét. A terhesség 33. hetében megindult a szülés, és a baba halva született.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!