Egy 11 éves kislány kómába esett. Az orvosok le akarták kapcsolni a gépről…azonban váratlan csoda történt!

Megosztás

- Hirdetés -

Elképesztő történet az élni akarásról…Igazi csoda!

Gyermekkor

11 éves korában Victoria átesett a közönséges influenzán. A betegség súlyosbodott, tüdőgyulladást okozva. Két hét után a lány deréktól lefelé lebénult. Apránként kezdte elveszíteni az irányítást teste más részein is. A diagnózis megdöbbentő volt – az agy és a gerincvelő súlyos gyulladása. Tönkretette az életét.

Tehetetlen család

A Victoria-hoz legközelebb állók tehetetlenül nézték, ahogy a 11 éves kislány teljesen elvesztette mozgás-, étkezési és beszédképességét. Az előrejelzések nem voltak optimisták. A szülők nem tudták megérteni, miért történt ez a lányukkal.

- Hirdetés -

2006-ban Victoria fokozatosan kómába esett. A lány csaknem négy évet töltött saját testébe zárva. Az orvosok elmondták, hogy vegetatív állapotban van. Nem hitték, hogy valaha felépül, amit a szülei nem tudtak elfogadni. Senki sem tudta, hogy Victoria minden beszélgetést hallott az ágya mellett.

kep 2023 01 21 160333345 Egy 11 éves kislány kómába esett. Az orvosok le akarták kapcsolni a gépről...azonban váratlan csoda történt!

Ébredés

Végül Victoria felébredt a kómából. De a teste nem reagált. Tudatni akarta a szüleivel, hogy jobban van, és jelezni az orvosoknak, hogy nem halott még, de a teste nem engedelmeskedett a parancsainak. A lány hallotta, hogy az orvosok azt mondták, hogy az agya meghalt, és élete végéig vegetatív állapotban marad.

A szülők hite

A szülők azonban nem hittek az orvosoknak. A szakemberek szavaitól függetlenül a család sok időt töltött Victóriával. Folyamatosan beszélgettek vele, béreltek egy szobát a kórház közelében, hogy közelebb lehessenek lányukhoz. A testvérek beszéltek mindenről, ami a létesítményen kívül történt. Senki sem tudta, hogy a lány hallja őket, de Victoriát ez motiválta a harcra.

- Hirdetés -

Fordulat

2009-ben Victoriának sikerült szemkontaktust teremtenie édesanyjával. A lány fokozatosan kezdett „visszatérni”. Végül meg tudta mozdítani az ujját, majd a karját. Az elmosódott szótagok szavakká változtak, végül teljes mondatokká. Idővel megtanult önállóan enni.

Bár felépülése sokáig tartott, Victoria nem adta fel. Minden nap tett egy kis lépést előre, és bátran küzdött. Az elképesztő áttörésen ellenére a lába továbbra is mozdulatlan maradt. Az ok a gerincvelő károsodása volt, és az orvosok nem adtak reményt a javulásra.

Minden orvos ugyanezt mondta. Azzal érveltek, hogy a kerekesszék az egyetlen lehetőség. Victora azonban olyan akaraterővel büszkélkedhet, mint senki más. Harcolt azért, hogy megtegye a lehetetlent. Hozzáállása ellenére nehezen tudott előrelépni.

- Hirdetés -

Nem volt könnyű visszatérni a normális kerékvágásba. A szülők megígérték összetört lányuknak, hogy mindent megtesznek, hogy segítsenek neki. Betartották ígéretüket, és egy pillanatra sem veszítették el a reményt. Hatalmas áttörés következett.

Victoria gyerekként szeretett úszni. Azt azonban nem hitte el, hogy lebénult lábakkal ez lehetséges. A testvérei azonban más véleményen voltak, és 2010-ben a medencébe dobták. Egy pillanatnyi ijedtség után kiderült, hogy még mindig remek úszó. A vízbe ugrás telitalálatnak bizonyult.

Erős akarat

Az úszás nemcsak szabadságot, hanem magabiztosságot is adott Victoriának. 2012-ben, mindössze 17 évesen a lány részt vett a paralimpián. Három ezüstöt és egy aranyat vitt haza. Ennek során világrekordot állított fel.

Victoria emberek milliói számára vált inspirációt szerte a világon. Hatalmas sikerei ellenére egy részlet zavarta – a tolószék. 2013-ban megkereste egy szakértő, aki segíteni akart. Az orvosok ostobaságnak tartották, de a lány süket volt a szkepticizmusukra.

kep 2023 01 21 161037281 Egy 11 éves kislány kómába esett. Az orvosok le akarták kapcsolni a gépről...azonban váratlan csoda történt!

Három év intenzív edzés, harc és esés után Victoria megtette az első lépést. Bebizonyította, hogy az orvosok minden szava tévedés. Végül elkezdett egyedül járni. Bár 4 évbe telt, mire megtanulta, hihetetlen siker volt.

Victoria ma normális életet él, azonban nem felejtette el a múltat, ami azzá formálta őt, ami most.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!