Egy elhagyatott, „kísértetjárta” kastély, melyről furcsa legendák keringnek – Több ember is eltűnt a birtokon

- Hirdetés -

Rengeteg horrorfilmben tűnnek fel olyan házak, kastélyok, egyéb épületek, melyektől mindenkit kiráz a hideg. Ezek a házak általában elhagyatottak és horrorisztikus történetek kapcsolódnak hozzájuk.

Voltak olyan jellegű filmek, melyek igaz történeten alapultak és kiderült, hogy az ingatlan valóban szellemjárta volt. Több országban és városban is akadnak épületek, elhagyatott kastélyok, melyeket már csak a rágcsálók és a pókok látogatnak.

A bátrak hajlandók mindent megtenni azért, hogy egy kis adrenalinlöketet érezzenek és olyan közelségbe kerüljenek egy titokzatos épülettel, ami akár a frászt is hozhatja rájuk. Viszont amennyire jó buli olyan veszélyesek is ezek az ingatlanok, mert nem lehet tudni mit találnak benne.

10 6 Egy elhagyatott, "kísértetjárta" kastély, melyről furcsa legendák keringnek - Több ember is eltűnt a birtokon

A belgiumi Moulbaix kastélyt 1860-ban építették és egészen 2007-ig laktak benne. Azóta azonban magányosan árválkodik Belgiumban. A „kísértetjárta” helyszínként ismert kastélyban a helyi legenda szerint hárman is kiontották életüket, illetve két gyermek tűnt el a kastély területén.

1 22 Egy elhagyatott, "kísértetjárta" kastély, melyről furcsa legendák keringnek - Több ember is eltűnt a birtokon

Egy másik mítosz szerint egy betörőt holtan találtak a lépcsőn, miután rejtélyes módon elhunyt egy razzia során. A hátborzongató, 344 ablakkal rendelkező, 62 hektárnyi földdel körülvett kastély egyszer leégett, ám 1889-ben helyreállították.

- Hirdetés -
3 23 Egy elhagyatott, "kísértetjárta" kastély, melyről furcsa legendák keringnek - Több ember is eltűnt a birtokon

A 32 éves holland Roman Robroek most azért látogatott el a kastélyba, hogy lefotózza az évek óta érintetlenül álló hátborzongató szobákat. Az egyik képen egy nagy szalon látható drága bútorokkal, a falakon pedig műalkotásokkal. Minden bútor azon a helyen van, ahol hagyták őket.

4 22 Egy elhagyatott, "kísértetjárta" kastély, melyről furcsa legendák keringnek - Több ember is eltűnt a birtokon

A festményekkel tarkított márványlépcsőház és mellszobrok feltűnően érintetlennek tűntek. Egy öltözőnek tűnő szoba kissé megkopott a kandalló körül pedig vastag por és koromréteg látható.

2 19 Egy elhagyatott, "kísértetjárta" kastély, melyről furcsa legendák keringnek - Több ember is eltűnt a birtokon

A játszószobában látható a legjelentősebb amortizáció, melyben egy hintaló ül a törmelékek között. Roman egyébként úgy került be az ingatlanba, hogy attól kilométerekkel arrébb parkolt le, majd a kastély alatti szűk alagutakon keresztül osont be. Negyedik próbálkozásra sikerült bejutnia, mert addig olyan bejáratokhoz lyukadt, ki melyek zárva voltak.

7 13 Egy elhagyatott, "kísértetjárta" kastély, melyről furcsa legendák keringnek - Több ember is eltűnt a birtokon

„A kastély először látni a valóságban lélegzetelállító pillanat volt. Sokkal szebb és hatalmasabb volt, mint gondoltam. A legfelső emelet nagyon romos volt, a másik kettő viszont teljesen jó állapotban volt – leszámítva a sok port és pókhálót. Körülbelül két és fél órán át bolyongtam és fotóztam, majd meghallottam, hogy egy autó köröz a kastély körül. Tisztában voltam vele, hogy a rendőrök rendszeresen ellenőrzik a kastélyt, de egész biztos voltam benne, hogy észrevétlenül jutottam be.

8 10 Egy elhagyatott, "kísértetjárta" kastély, melyről furcsa legendák keringnek - Több ember is eltűnt a birtokon

Nem aggódtam emiatt és az autó rövidesen el is ment. Negyedórán belül azonban az autó visszatért, majd egy létrával és egy társával együtt visszatért. Fogták a létrát nekinyomták az egyik csukott ablaknak, és elkezdték feltörni. Még sosem paráztam ennyire felfedezés közben.” – mondta Roman.

- Hirdetés -
9 9 Egy elhagyatott, "kísértetjárta" kastély, melyről furcsa legendák keringnek - Több ember is eltűnt a birtokon

A rendőrség viszont hamar rábukkant és kikísérték őt az épületből. A Moulbax-kastélyt eredetileg Oswald du Chasteler márki megbízásából építették, egy 1502-ből származó ház helyére, amely egy régi feudális erődítményre épült. 2007-ig Nadine de Spoelberch d’Ursel grófnő otthona volt. A kastélyt 2015 szeptemberében eladták Herman Govaertnek.

Ti bemerészkedtetek volna?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!