Egy pap elmondta a sikeres házasság titkát. Szavaival nehéz vitába szállni…

Megosztás

- Hirdetés -

Az esküvője napján még kevesen gondolnak arra, hogy milyen válóperes ügyvédet válasszanak. Magyarországon a házasságok harmada válással végződik, amely szinte toplistássá tesz minket a világon.

Egy pap receptet adott a sikeres házassághoz

Fr. Sławomir Kostrzewa prédikátor, gyülekezet, diákok, házaspárok és családok papja. Még saját YouTube csatornája is van. Jelenleg a Swarzędz-i Szűzanya, Keresztények Segítsége plébánia plébánosa.

kep 2022 11 10 115224685 Egy pap elmondta a sikeres házasság titkát. Szavaival nehéz vitába szállni...

Nemrég egy műsorban készítettek vele interjút, ahol felvetette a sikeres házasság témáját. A prédikátor a házasságok közös örökkévalóságra való felkészítésének témájára összpontosított. Emellett hangsúlyozta, hogy manapság a házasságok kizárólag az anyagiakra koncentrálnak. Ezután Kostrzewa atya adott egy receptet a sikeres házassághoz. Arra kérte a párokat, hogy tegyenek fel maguknak egy fontos kérdést, mielőtt még oltár elé vonulnának.

- Hirdetés -
kep 2022 11 10 115547370 Egy pap elmondta a sikeres házasság titkát. Szavaival nehéz vitába szállni...

Házasságkötéskor jó lenne, ha a pár megkérdezné magától és egymástól – vajon ez a férfi, vagy nő kitart mellettem a halálomig? Az örökkévalóságra esküsznek, de vajon ez mit takar? A lényeg, hogy el kell gondolkodni azon, hogy a házassággal önmagunkra gondolunk, az anyagi jólétre és hasonló dolgokra, vagy tényleg szükségünk van a másik emberre.

„A házastársak feladata, hogy kölcsönösen támogassák egymást a mennybe vezető úton”

kep 2022 11 10 115825875 Egy pap elmondta a sikeres házasság titkát. Szavaival nehéz vitába szállni...

Házasság Jézus Krisztus szellemében, vagyis teljes tudatában annak, hogy mit jelent katolikus házasságban lenni. A házastársak feladata, hogy kölcsönösen támogassák egymást a mennybe vezető úton

kep 2022 11 10 120046750 Egy pap elmondta a sikeres házasság titkát. Szavaival nehéz vitába szállni...

A pszichológusok azt mondják, hogy a házasságok legnagyobb buktatója az, hogy kerülik a komoly beszélgetéseket, mielőtt meghozzák a kulcsfontosságú döntéseket. Valahol mindig van bennünk egy hit, hogy a másik fél is hasonlóan gondolkodik, és alkalmazkodik a mi életképünkhöz.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!