Ez a 8 hétköznapi szokás károsítja legjobban egészségünket.

- Hirdetés -

A káros szokásainkról nagyon nehéz lemondani, sokszor kísértésbe esünk. Sőt még nehezebb azokat a szokásokat elhagyni, melyekről azt gondoljuk, jótékony hatással vannak az egészségünkre, de hamar kiderül, hogy mégsem úgy van, ahogy gondoltuk.
Összegyűjtöttük azokat a hétköznapi szokásokat, amik több kárt okoznak, mint hasznot.

 

A tüsszentés megelőzése.

Ha becsukod a szád és befogod az orrod, amikor tüsszentened kell, az agyunk vérellátása megszakad, az erek és idegszövetek összenyomódnak. Ez fejfájáshoz, halláskárosodáshoz vezethet. Soha ne akadályozd meg a tüsszentés útját.

- Hirdetés -

Parfüm használata.

A szintetikus anyagokat erősebb illatok, olcsóbbak is, mint a természetes olajok. Ezek az anyagok szédülést, émelygést és álmosságot okozhatnak. Irritálják a szemet, torkot és a bőrt. Cseréld le a parfümöd, vagy ne zárt légtérben fújd be magad.

- Hirdetés -

Ne használjon okostelefont lefekvés előtt.

Az éjszakai mesterséges fény elnyomja a melatonin hormon termelését, amely szabályozza az alvást és az ébrenlétet. Az alacsony melatonin depresszióhoz, rákhoz, elhízáshoz, szívbetegségekhez és törékeny immunrendszerhez vezethet. A korai alvás ésszerű választás az egészség javítása érdekében.

Az élelmiszer tárolása műanyag dobozokban.

Sok műanyag doboz mesterséges vegyi anyagot tartalmaz. Ne tárold az ételt hosszú ideig ilyen dobozba, mert ezek az anyagok bejuthatnak az élelmiszerbe. Sokkal jobb ha üvegedényben, rozsdamentes acél vagy kerámiából készült dobozokban tárolod az ételt. Vedd figyelembe ezeket a szimbólumokat is, mivel hasznos információkkal szolgálnak a doboz használatáról.

- Hirdetés -

Evés után fogmosás.

Evés után 30 perccel, de legjobb ha egy órával később mosod meg a fogad. Az ételek és italok, főleg ha savas rossz hatással vannak a fogzománcra és az alatta lévő dentinekre. Ez rendkívüli érzékenységhez vezethet és károsíthatja a zománcot.

Ne használj gyakran antibakteriális szappant.

Számos hasznos baktérium él a bőrünk felszínén, ami szerepet játszik a testünk védelmében. Ha gyakran használsz ilyen szappant, lesterilizálod a kezed, ami viszont lehetőséget teremt a káros baktériumok számára, hogy bejussanak a szervezetünkbe. A bőrgyógyászok, vágás és karcolás esetén ajánlják az ilyen készítményeket. Ne használd két alkalomnál többször egy héten.

Feszes farmer.

A szűk nadrág elszorítja az ereket a lábunkban, ez kényelmetlenséget eredményez és idegrendszeri problémákat okozhat. Levegő hiányában a bőr viszketni és bizseregni kezd, és a lábad végül elzsibbad.

Frissen préselt ivólé.

A frissen préselt gyümölcslé csak kis mennyiségben jó. Bizonyos betegségek esetén a gyümölcslevek súlyos kárt okozhatnak a szervezetben. A szőlőlé nem ajánlott a túlsúlyosok és cukorbetegek számára. Gyermekeknek csak kis mennyiséget szabad adni.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!