Ez lenne a megoldás a levegőszennyezettség ellen: Egy fémfa, ami a szennyezett levegőt tiszta oxigénné alakítja.

- Hirdetés -

A levegőszennyezés egy olyan súlyos probléma, ami világszerte rengeteg várost érint. A rossz levegőminőségű helyeken élő emberek számára az élet szó szerint elviselhetetlen. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a levegőszennyezés évente több, mint 8 millió ember halálát okozza. A levegőszennyezés elleni küzdelem érdekében a tudósok kitaláltak egy mesterséges fát, amely a szennyező anyagokat tiszta oxigénné alakítja. Szakértők szerint ez a legjobb megoldás annak érdekében, hogy fel tudják venni a harcot a levegőszennyezéssel szemben.

Ma elhoztuk nektek ezt a speciális fát, melyet a BiomiTech nevű mexikói vállalkozás tudósai fejlesztettek ki. Állításuk szerint eme mesterséges fa, 368 élő fának felel meg, melyek a levegőt tisztítják.

Egy speciális csapat állt össze, hogy megfékezzék Mexikó levegőszennyezettségét. A csapatban biológusok, mérnökök és egyéb kutatók vannak, akiknek feltett szándéka volt megfékezni a káoszt. Egy olyan robotfát terveztek, mely javítja az ottani levegő minőségét. Eme találmány elősegítette a BiomiTech számára, hogy elnyerjék 2018-ban az innovációs díjat a Birmingham-i szennyezőanyag-kiállításon.

- Hirdetés -

A BioUrban nevű levegőtisztító robotfa mikroalga-szűrőrendszert tartalmaz, mely a szennyezett levegő felszívására és tisztítására szolgál, így tud friss levegőt előállítani. A természet ihlette a tudósokat és a BioUrban a fotoszintézis elvén alapul. A szennyező vegyületeket, például a szén-monoxidot és a nitrogén-oxidot, tiszta oxigénné alakítja.

A BioUrban robotfák képesek 99,7%-os hatékonysággal megszűrni a szennyezett levegőt. A műfa 368 élő fának felel meg és napi 2850 ember számára biztosít tiszta oxigént.

A sűrűn lakott városok kétségbeesetten küzdenek a légszennyezés ellen. Sajnos nagyon sok időbe telik, mire a fák kinőnek és elkezdik megtisztítani a levegőt. A tudósok tehát ezt tartották a legjobb megoldásnak, hogy felvegyék a harcot a problémával.

- Hirdetés -

A legjobb az egészben, hogy a fa nem nem termel hulladékot, ami további problémákat generálna. A BiomiTech szerint a BioUrban célja nem az, hogy a fákat pótolják, hanem azok kiegészítése így hatékonyabban tudják tisztítani a levegőt.

A 4 méter magas fémfákat már kitelepítették Mexikóba, Columbiaba és Panamába. Ezeken kívül persze még több várost szeretnének megcélozni és az ottani levegőt javítani.

Gondolod, hogy ez lehet a megoldás a levegőszennyezés ellen?

- Hirdetés -

Neked mi a véleményed?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!