Ezt jelenti a LILA PILLANGÓ egy újszülött ágya mellett. A szimbólumnak nagyon szomorú jelentése van

- Hirdetés -

Láthattál már lila pillangó szimbólumot a kórház szülészeti osztályán. Kíváncsi voltál mit jelent? Az igazság, hogy az újszülött ágya melletti lila pillangónak nagyon szomorú jelentése van. Miért akasztják ki néhány kisgyermek ágya fölé, és miért fontos tudni a jelentését?

fioletowy motyl przy lozku nowor Ezt jelenti a LILA PILLANGÓ egy újszülött ágya mellett. A szimbólumnak nagyon szomorú jelentése van

Egy lila pillangó az újszülött ágya mellett

Eredetileg az ibolyaszínű pillangó szimbólum csak külföldi kórházak szülészeti osztályain volt látható, de mára egyre több magyar intézményben is fel-felbukkan. Sajnos nem sok jót jelent.

A lila pillangót olyan kisgyermekek ágyára akasztják (ragasztják), akiknek ikertestvérei lettek volna, de csak ő maradt egyedül életben.

35884826 1839110502793962 516358 Ezt jelenti a LILA PILLANGÓ egy újszülött ágya mellett. A szimbólumnak nagyon szomorú jelentése van

A lila pillangó az elveszett babára való emlékezés egyik módja. A szimbólum használata egyben, és mindenekelőtt azt a célt szolgálja, hogy egy kis lélektani kényelmet nyújtson az érintett szülőknek. Ennek köszönhetően elkerülhetnek kényes, nehéz kérdéseket az orvosok és a szülésznők részéről.

purple butterfly billytravers Ezt jelenti a LILA PILLANGÓ egy újszülött ágya mellett. A szimbólumnak nagyon szomorú jelentése van

Ennek a szimbolikának az ismerete lehetővé teszi a veszteséget átélt szülők támogatását. A lila pillangó lehetővé teszi egy olyan közösség létrehozását, amely segíti egymást átvészelni a nehéz időket.

- Hirdetés -
78548416 840736933012376 5014637 Ezt jelenti a LILA PILLANGÓ egy újszülött ágya mellett. A szimbólumnak nagyon szomorú jelentése van

De mégis honnan jött ez a szimbólum?

Az ibolyaszínű pillangó szimbólum ötlete Nagy-Britanniában született. Életének egy nagyon nehéz pillanatában indította el Millie Smith és Lewis Cann.

A pár ikreket várt. Sajnos egyikük, egy Skye nevű lány három órával a születése után meghalt. Millie nagyon szomorú volt a baba elvesztése miatt. További csapást mért rá a kórteremben lévő szobatárs kellemetlen megjegyzései, aki egészséges ikreknek adott életet. Viccelni akart, és azt mondta Millie-nek: „Boldog lehetsz, mert csak egy babát kell etetned”, és hozzátette, hogy „kettővel nehezebb lenne .” 

medvetalp10799 Ezt jelenti a LILA PILLANGÓ egy újszülött ágya mellett. A szimbólumnak nagyon szomorú jelentése van

Hallottatok már ennél szörnyűbbet?

Az anyukát ez nagyon megtörte és úgy döntött, hogy kitalál valamit, amivel megvédheti a többi anyukát, az ilyen helyzetektől. A kórházi személyzettel egyeztetve úgy döntött, hogy a másik baba kiságyát egy lila pillangóval jelöli meg.

- Hirdetés -
Purple Butterfly Room B11 Ezt jelenti a LILA PILLANGÓ egy újszülött ágya mellett. A szimbólumnak nagyon szomorú jelentése van

A pillangó így a múlandóság szimbólumává vált. A lila szín sem volt véletlen. Semlegesnek kellett lennie, hogy fiúnak és lánynak is megfeleljen.

A szimbólum népszerűsége

False pregnancy Ezt jelenti a LILA PILLANGÓ egy újszülött ágya mellett. A szimbólumnak nagyon szomorú jelentése van

Idővel a lila pillangó szimbólumát a világ kórházaiban szerte átvették. Most már magyar kórházakban is fel-felbukkant. Ennek a szimbólumnak az ismerete lehetővé teszi a veszteséget átélt szülők támogatását.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!