Furcsa, kék golyókat sodort partra a tenger. Megdöbbentő, hogy honnan származnak…

Megosztás

- Hirdetés -

Anglia északkeleti partvidékének lakói a közelmúltban szokatlan jelenséget figyeltek meg. A tenger titokzatos kék golyókat kezdett kimosni a partra. Több ezer van belőlük. 

Az északkelet-angliai régió, Tees Valley lakói teljesen ledöbbentek, amikor észrevették, hogy a hullámok több ezer kék „golyót” sodortak a partra.

kep 2023 11 22 083246584 Furcsa, kék golyókat sodort partra a tenger. Megdöbbentő, hogy honnan származnak...

Titokzatos golyók a strandon

Jelentették a szokatlan jelenséget a helyi természetvédelmi szervezetnek, a Tees Valley Wildlife Trustnak. A szakértők kíváncsiak lettek, honnan származhatnak és mik is voltak valójában a furcsa golyók.

- Hirdetés -

Végül kiderült…

A szervezet a Facebookon közzétett bejegyzésében kifejtette, hogy a golyók taproggei gumiból készültek, amelyet atomerőművek létesítményeinek tisztítására használnak. A legközelebbi erőmű a közelben Hartlepoolban található.

kep 2023 11 22 083256342 Furcsa, kék golyókat sodort partra a tenger. Megdöbbentő, hogy honnan származnak...

A szakemberek jelentése szerint a golyók az erőmű hűtőrendszeréből származnak. Ez akkor fordulhat elő, ha az üzemben váratlanul túlnyomás keletkezik. A golyók szerencsére nem radioaktívak, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem veszélyesek.

Továbbra is veszélyt jelentenek a tengeri állat- és növényvilágra – figyelmeztet a szervezet.

- Hirdetés -

A Tees Valley Wildlife Trust gondoskodott arról, hogy a vízpartot rendszeresen megtisztítsák a tengeri szeméttől. A szervezet képviselői arra kérték a lakosságot, hogy jelentsék az eseteket, amikor nagy mennyiségű golyót találnak a tengeri élőlények védelme érdekében.

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!