Ha a Te kapcsolatod kibírta már ezt a 6 durva fázist, akkor valószínűleg örökké fog tartani!

- Hirdetés -

Sajnos senki ölébe nem úgy hullik bele a boldog és meghitt házas élet, mert azért bizony nagyon sokat kell tenni. Rengeteg erőfeszítés, türelem, odaadás, tisztelet és egyéb dolgok kellenek ahhoz, hogy egy nap minden akadályon túljusson a kapcsolat és a paradicsomban találjátok magatokat. A sok kihívást mind együttes erővel kell megoldani és meg kell nyílni akkor is mikor a legrosszabb passzban vagytok. A mostani cikkünkben hat rémes szakaszt hoztunk el nektek, amin ha túljuttok, akkor a hetedik szakasz igazi felüdülés lesz a számotokra. A kérdés már csak az, hogy te és a párod hol tartotok?

1, Kritika

Nem mindenki tudja elfogadni a kritikát, ám ha ezt támadásnak fogják fel, akkor valami óriási probléma van a kapcsolatban a partnerek között. Dr. John Gottman kutató szerint egy párkapcsolatban nagyon gyakori a „mindig” és a „soha” szavak használata, ami negativitást eredményez. Ha valaki ezeket a szavakat használja, akkor biztosra veheti, hogy partnere ki fog akadni.

- Hirdetés -

A legjobb, ha a felek nem a személyiségükkel kapcsolatban kritizálják egymást.

2, Ellenállás és kőfalak

Bizonyára te is tudod milyen mikor a párod falat épít maga köré és nem akar beszélni magáról és a problémáiról. Dr. John Gottman szerint a férfiak 80%-a ilyen. Fontos, hogy az emberek időben felismerjék mikor a párjuk érzelmileg túl van terhelve. Ilyenkor nem szabad őket más dolgokkal traktálni. Ha van egy probléma, amit a pároddal meg kell beszélned, azt mindig nyugodt időben kell tenni.

- Hirdetés -

3, Másokhoz való vonzódás

Ez egy olyan dolog, amit nem könnyű megemészteni. A kapcsolatban élő nők 70%-a elismerte, hogy lelkileg teljesen összetörnének, ha párjuknál ilyet tapasztalnának. A vonzódás egyébként egy teljesen normális dolog, ami nem egyenlő azzal, hogy a másik fél hanyatt-homlok menni fog megcsalni.

Fontos, hogy tudd kezelni ezt a helyzetet. Első és legfontosabb, hogy ne zárkózz el a párodtól csak azért, mert összezavarodott. Sok kísértés van egy kapcsolatban, de a bizalom a legértékesebb dolog benne.

- Hirdetés -

4, Megvetés

A megvetés erkölcsi fölényből származik, mely romboló lehet egy kapcsolat számára. Ezt több minden ki tudja váltani, ám ha bekövetkezik szinte lehetetlen visszafordítani. Meg kell tanulni hogyan kell kifejezni az elismerést és a hálát a másik fél felé. A legjobb ha tükröt mutatnak, mert csak akkor veszik észre magukat. Minél pozitívabb vagy annál kevesebb eséllyel alakul ki a megvetés.

5, Kitörés, robbanás

A gyerekneveléssel, pénzügyi válsággal kapcsolatos gondok hosszú távon teljesen fel tudják emészteni az embert, mely a legváratlanabb pillanatban tör ki. Ez egy olyan dolog, ami minden kapcsolatban előfordul.

Soha ne felejtsd el, hogy a kihívások az életed részét képezik, és hogy ezek csak ideiglenesek. Ha tudod kezelni a nehéz időket, akkor kapcsolat is pozitív irányba fog változni. A házasság nem csak az öröm és a boldogság megosztásáról szól, hanem a problémák kezeléséről is.

6, Elfogadás és megbocsátás

Ebben a szakaszban jössz rá, hogy soha nem fogod tudni úgy megoldani a problémáidat mikor még szingli voltál, ugyanis a békés együttéléshez közös döntésekre van szükség és ketten kelletek ahhoz, megoldjátok a gondjaitokat. Ha készek vagytok kölcsönösen megbocsátani a párotok butaságait, akkor egy boldogabb házas élet elé néztek. Ha ezt a szisztémát követitek, akkor kevesebb vita és veszekedés fordul majd elő a kapcsolat során.

7, Végre együtt.

Ha kemény munkával és közös megegyezéssel az összes létező problémát leküzdöttétek, akkor ez a szakasz igazi kincs lesz számotokra. Itt már nem harcoltok egymással, mert megtanuljátok a problémákat együttesen legyőzni. Tudjátok, hogy úgy nem értek célt ha elmenekültök a kihívások elől.

Ebben a szakaszban megértitek, hogy a házasság nem könnyű feladat, de ha összefogtok akkor túljuttok mindenen. Fontos, hogy elismerjétek egymást a kapcsolatban. Ekkor már biztonságban érzitek magatokat egymás társaságában, ami csodálatos érzéssel tölt el.

Ti melyik szakaszban tartotok?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!