Ha ilyet anyajegyet látsz magadon akkor azonnal menj orvoshoz!

- Hirdetés -

Egy átlagos embernek körülbelül 30-40 anyajegy borítja a testét. Hála istennek nincs kapcsolat az anyajegyek száma és a melanóma kialakulása között. Viszont nagyon kell figyelni ezekre a barna foltokra a testen, hiszen könnyen rosszindulatúvá válhatnak. A rendszeres ellenőrzés segít időben felismerni a problémát, ezért évente, de inkább félévente célszerű bőrgyógyászhoz menni. Annak érdekében, hogy tisztában legyünk az anyajegyek besorolásával elkészítettük ezt a cikket, hogy ti is megtudjátok, mit kell figyelni annak érdekében, hogy megelőzzétek a bajt.

1, A, mint aszimmetria.

Ha az anyajegy formája aszimmetrikus akkor az annak a jele lehet, hogy nincs minden rendben vele. A normás és egészséges anyajegyek szimmetrikusak, méretük, színük pedig egységes.

- Hirdetés -

2, B, mint border vagyis szegély.

Az egészséges anyajegyek sima felületűek és erős szegélyük van, ezzel szemben a rosszindulatú anyajegyek szabálytalan és egyenetlen szegélyekkel rendelkeznek. Az ilyen típusúnál a szegély elmosódott, vagy hullámos. Ha ilyet látsz azonnal menj orvoshoz.

3, C, mint color vagyis szín.

- Hirdetés -

A rosszindulatú anyajegyek különböző színűek, míg az egészségesek egyszínűek. Ha az anyajegy több barna, fekete, piros, fehér vagy kék árnyalatból áll, akkor itt az ideje bőrgyógyászhoz fordulni.

4, D, mint átmérő.

Fontos, hogy mindig figyeljük az anyajegyek méretét. Ha átmérője meghaladja a 6 mm-t akkor bőrgyógyászhoz kell fordulni. Néhány melanóma azonban a korai szakaszban még ettől kisebb, szóval tényleg fokozottan kell figyelni.

- Hirdetés -

5, E, mint enlarging vagyis növekedés.

Figyeld, hogyan változik az anyajegyeid mérete az idő múlásával. elképzelhető, hogy az anyajegy textúrája, és mérete is változhat, amikor jóindulatú melanómává alakul. Ha olyan tünetek jelentkeznek, mint például fájdalom, duzzadás vagy viszketés, azonnal menj orvoshoz.

Hasznosnak találtad a fent leírtakat?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!