Ennyi magyar harcolna a Magyarországért egy háborúban? Érdekes statisztika látott napvilágot…

- Hirdetés -

Publicus Intézet május 26-30. között 1004 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvéleménykutatásban kérdezte az embereket arról, hogy mit tennének, ha Magyarország háborúba keveredne.

Ha lenne egy háború, amiben Magyarország is érintett, minden második (51 százalék) megkérdezett inkább harcolna a hazája érdekében. A válaszadók némileg kevesebb mint fele (45 százalék) azonban nem tenne így egy háborús konfliktus esetén.

haborrr Ennyi magyar harcolna a Magyarországért egy háborúban? Érdekes statisztika látott napvilágot...

Ha Magyarország támadna egy másik országra, akkor tízből nyolc (83 százalék) válaszadó inkább nem harcolna abban a háborúban. Egy ilyen konfliktus esetén, csak minden tízedik (10 százalék) fogna fegyvert.

- Hirdetés -
kep 2022 06 18 123456054 Ennyi magyar harcolna a Magyarországért egy háborúban? Érdekes statisztika látott napvilágot...

Abban az esetben, ha Magyarországot megtámadná egy másik ország, tízből hat (62 százalék) megkérdezett harcolna a hazája megvédéséért. A válaszadók harmada (35 százalék) azonban inkább nem fogna fegyvert ilyen helyzet esetén.

kep 2022 06 18 123524103 Ennyi magyar harcolna a Magyarországért egy háborúban? Érdekes statisztika látott napvilágot...

Ha lenne egy háború, amiben Magyarország is érintett, Fidesz szavazók kétharmada (65 százalék), a választásokon együttműködő ellenzéki pártok szavazóinak a 44 százaléka, illetve közel ennyi (40 százalék) bizonytalan szavazó inkább harcolna a hazája érdekében.

Az aktív státuszúak 56 százaléka, a nyugdíjasoknak meg a 40 százaléka mondta azt, hogy ebben az esetben harcolna hazája érdekében.

Forrás, fotók: Publicus.hu

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!