Íme 13 bizonyítéka annak, hogy intelligensebb vagy, mint azt valaha is gondoltad volna

- Hirdetés -

Vannak olyan esetek, hogy kételkedünk saját intelligenciánkban. Hogy mennyire vagyunk okosak, az nemcsak attól függ, mennyit tanultunk vagy olvastunk életünk során. Vannak olyan hobbik is, melyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy megnöveljük intelligenciánk színvonalát.

A következőkben 13 olyan jelre hívjuk fel a figyelmed, amiről nem is gondoltad volna, hogy megmutatja, mennyire intelligens vagy.

  1. Zenei órák

Tanulmányok szerint a zenei órák vétele segíti a gyerekek szellemi fejlődését. Szakemberek bebizonyították, hogy hogyha egy 4-6 éves gyermek mindössze egy hónapig tanul bármilyen hangszeren, akkor a tesztek során pontjaik száma megnövekszik és a tanulás is könnyebben megy neki.

- Hirdetés -

2. Sokat számít, ha a családban te vagy a legidősebb testvér

Általában elmondható, hogy egy családban az idősebb testvérnek magasabb az IQ szintje, mint fiatalabb testvéreinek. Gyakran előfordul, hogy az idősebbek nagyobb sikereket érnek el az életben, mint testvéreik.

3. A vékony alkat előnyei

- Hirdetés -

2006-ban egy kutatás során kiderült, hogy azoknak az embereknek, akiknek nagyobb a derékbősége, alacsonyabb kognitív képességgel rendelkeznek. Valamint a kutatás egy másik szempontja szerint egy 11 éves gyerek, aki rossz eredményeket ér el a teszteken, nagyobb eséllyel lesz túlsúlyos negyven éves korára. Az okosabb tanulók egészségükre is nagyobb figyelmet fordítanak.

4. Anyatejet kaptál kisbabaként

3000 gyermeket vizsgálva brit kutatók megállapították, hogy azok a gyermekek, akiket anyatejjel etettek kiskorukban, több pontot értek el az IQ teszteken, mint azok, akik tápszeren nőttek fel.

- Hirdetés -

5. Ha gyerekként sokat olvastál

Azok a gyerekek, akik kiskoruk óta jó viszonyban voltak a könyvekkel és sokat olvastak, sokkal jobban teljesítettek a teszteken, mint azok, akik messziről kerülték azokat. Egy tanulmány szerint, aki ideje korán olvasni kezd, nagy lépést tesz annak érdekében, hogy fejlessze verbális és nonverbális képességeit.

6. Balkezes vagy

Különböző adatok vannak a balkezesekkel kapcsolatban. Egy tanulmány szerint a balkezesek gyakrabban követnek el valamilyen bűncselekményt, ez azonban a szakértők számára is megmagyarázhatatlan jelenség. A legfrissebb kutatások szerint viszont a balkezesek hajlamosak olyan divergens módon gondolkozni, amellyel könnyedén oldanak meg problémákat és különböző feladatokat.

7. Gyakori aggodalom

Bizonyított, hogy a gyakran aggódó személyek intelligensebbek, mint olyan társaik, akik szinte semmivel sem törődnek. Ez valószínűleg azért van, mert átgondolják döntéseik vagy tetteik következményét, és azon aggódnak, hogy számukra minden a megfelelő módon alakuljon.

8. A magasság sem hátrány

Egy egyetemi kutatás kimutatta, hogy a magasabb gyerekek jobban tanulnak, mint alacsonyabb társaik, ezzel pedig felnőttként jóval több pénzt is kereshetnek. Ez alapján leszögezhetjük, hogy nem hátrány, ha magasabb vagy az átlagnál.

9. Jó humorérzék

A magas intelligenciaszint összefüggésben van a humorérzékkel. Egy intelligenciateszt során mesékből kellett felidézni vicces jeleneteket, ami csak azoknak sikerült igazán, akiknek magasabb az IQ szintje.

10. Kíváncsiság

Az intelligens emberek egyik legfontosabb tulajdonsága a kíváncsiság. A kíváncsi személyeknek finomabb a gondolkodásmódjuk, érdeklik őket az újdonságok, valamint saját maguk fejlesztése.

11. A tökéletességre való törekvés

Az intelligens emberek hajlamosak a tökéletességre, arra, hogy minden esetben a maximumot hozzák ki magukból. Legyen szó sportról, munkáról, kinézetről. Bármibe fognak vele, nem adják fel, a végsőkig elmennek, hogy általuk kitűzött célt megvalósítsák.

12. Éjszaka többet vagy fenn, mint amennyi időt alvással töltesz

Azok az emberek, akik szeretnek sokáig fennmaradni, sokkal okosabbak, mint akik korán ágyba bújnak. Vannak, akik éjszaka sokkal kreatívabbak és próbálják feszegetni határaikat, tágítani képességeiket.

13. Csúnya kézírás

A kreativitás egyik jele a csúnya kézírás. Már egy régebbi kutatás is bebizonyította, hogy azok a személyek, akiknek írása szinte olvashatatlan, minden feladatot rendkívül könnyen és kreatívan oldanak meg.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!