Íme egy szuper egyszerű és olcsó recept, ami segít tisztán tartani az otthonod

- Hirdetés -

Minden háziasszony tudja, hogy milyen sok időt vesz igénybe egy-egy takarítási folyamat, mert a makacs foltok nehezen akarnak eltűnni mind a WC-ből, csaptelepről, ablakról, hűtőszekrényből és így tovább. Sokan a legdrágább kategóriába sorolható termékekkel próbálkoznak, mert azt gondolják azzal könnyebb eltávolítani a problémát, de ez nem igaz, sőt van, hogy totál hatástalanok. Viszont a mai cikkünkben két szuper vegyszert hoztunk el, melyek vegyítése egy óriási csodaszer egyveleget alkot. Minden háziasszony figyelmébe ajánljuk és ezzel biztos, hogy leredukálódik a takarítási idő.

A hidrogén-peroxid egy csodálatos antimikrobiális szer

A 3%-os hidrogén-peroxid nem egy mostani keletű csodaszer, ugyanis már évszázadok óta használják különböző sebek, vágások kezelésére, de súlyos betegségekre is pozitív hatással volt. Ennek ellenére mégsem épült be úgy a köztudatba, ahogy megérdemelte volna. Ezen kívül persze számtalan jótékony tulajdonsága van, amit csak kevesen tudnak róla pontosan azért, mert olcsó. Sokan abban a hitben vannak, hogy ami olcsó az csak gagyi és rossz lehet.

- Hirdetés -

Azon kívül, hogy a 19. században az egészség megőrzése érdekében használták az emberek, mivel kitűnő antioxidáns, kitisztítja a szervezetet és megelőzi a árkos megbetegedés kialakulását, a lakás kitakarításában is szuperül helyt áll. Ez a csodaszer gomba és antimikrobiális tulajdonságai miatt elpusztítja a baktériumokat, penészspórákat illetve megszünteti a rossz szagokat. Tökéletesen alkalmas arra, hogy elmosd vele régi, mindennap használt edényeidet, kitisztítsd vele piszkos szőnyegeidet, letakarítsd csempéidet, kifehérítsd a textíliáidat, leold a vízkövet…stb.

Ammónia, mely jól oldja a zsírokat és olajokat

Az ammónia egy szuper jó tisztítószer, melyet már nagyon régóta használnak a háziasszonyok. Olyan jótékony tulajdonsággal rendelkezik, mellyel képesek lehetünk egy pillanat alatt megszabadulni a zsír és olajfoltoktól. Tökéletesen lehet alkalmazni kád-, padló- és ablaktisztításhoz. Tény és való, hogy hatékony szer, de vigyázni is kell vele, mert mérgező. Szembe, bőrre nem kerülhet, és belélegezve is veszélyes, ezért csak jól szellőző helyen lehet alkalmazni.

- Hirdetés -

Házilag is ki tudsz keverni egy olcsóbb és biztonságosabb háztartási szert, amivel mindent el tudsz tüntetni

Mindenki tudjam hogy a háztartási vegyszerek egyáltalán nem olcsók, főleg, ha nagy márkától vásárol az ember, például Domestos, Flóraszept és a többi. Ha nem akarod túlfizetni magad, akkor nincs más dolgod, mint saját magad kikeverni egy remek készítményt. Ha biztosítod a megfelelő óvintézkedéseket (pl. szellőztetés) és keverési arányokat, akkor szó szerint egy csodaszert hozhatsz létre.

Semmi másra nincs szükséged, mint:

- Hirdetés -

100 ml ammóniára (10%)
100 ml hidrogén-peroxidra (3%)

Módszer:

Vegyél fel kesztyűt és maszkot, majd öntsd az ammóniát egy szórófejes üvegbe. Ehhez önts egy kevés hidrogén-peroxidot, ezután szorosan tekerd rá az üveg tetejét majd rázd össze a vegyületet, de figyelj arra, hogy ne erőből rázd össze, hanem csak finoman. Ha megvan, akkor permetezz az érintett felületre, ami zsíros, olajos, rozsdás, piszkos, majd hagyd rajta 10-15 percig. Ha letelt az idő akkor jó alaposan öblítsd le vízzel.

Biztosítsd a jó szellőzést és viselj maszkot

Már feljebb is írtuk, hogy az ammónia gőze mérgező lehet, ezért fontos, hogy jó alaposan szellőztess ki mind a tisztítási folyamat alatt, mind után. Mivel takarítás előtt vegyél fel maszkot és gumikesztyűt, de ha van védő szemüveged azt is felveheted, így tuti biztos, hogy elkerülheted a nem várt baleseteket. Ha az egyik helyiséget befújtad, akkor menj át egy másikba. Figyelj arra, hogy a már bepermetezett helyiségbe se gyerek, se háziállat ne menjen!!

Te milyen egyszerű tisztítási recepteket használsz a háztartásában?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!