Íme néhány szabály, amit a királyi család kismamáinak kötelességük betartani

- Hirdetés -

A legtöbb nő azt csinálja, azt eszi és azt hordja várandósság alatt, amit csak akar. Sajnos ez a királyi család hölgyeire nem vonatkozik ugyanis nekik olykor szigorú szabályok szerint kell élniük még terhes állapotban is. Például nem hordhatnak akármilyen ruhát, cipőt, nem tarthatnak babaváró bulit…stb. Ebből a szempontból a hétköznapi nők élete játék és mese. A mai cikkünk során elhoztunk nektek néhány olyan szabályt és törvényt, amit a királyi család nő tagjainak be kell tartani, ha kiderül új életet hordanak a szívük alatt.

1, Nem beszélhetnek a terhességről

II. Erzsébet soha nem kürtölte világgá várandósságát, sőt mindig figyelt rá, hogy pocakja rejtve maradjon. 1960-ban készült róla egy kép kutyasétáltatás közben, ahol már 8 hónapos terhes volt, ennek ellenére ügyelt arra, hogy ne tűnjön terhesnek.

- Hirdetés -

Diana, Kate és Meghan viszont nem voltak ennyire konzervatívak, bár betartották azokat a szabályokat, amiket mondtak nekik. Általában a várandósság hírét a Királyi Sajtóiroda teszi közzé, mikor az édesanya 10-12 hetes terhes. Korábban nem, mert balszerencsének tartják, ha előbb közlik a hírt. A modern hercegnők (nem az angol királyi család tagjai) pedig rengeteg képet készítenek magukról szűk ruhában, amiket kiposztolnak a közösségi oldalakra.

A királyi palota emellett csak azt az információt teszi közzé, hogy mikorra várható nagyjából az új jövevény. A pontos dátumot nem. Ezzel szeretnék elkerülni a palota előtt hemzsegő paparazzi tömeget.

2, Nem a szülők döntik el, hogy fogják hívni a gyermeket

- Hirdetés -

Amikor egy újabb sarj érkezik a királyi családba a gyerekeknek több nevet adnak. Leggyakrabban ezeket a neveket a rokonok tiszteletére választják. Például Vilmos herceg legidősebb fia VI. György brit király, II. Erzsébet édesapja után kapta a nevét. A fiú teljes neve György cambridge-i herceg (Prince George of Cambridge). Második gyermeke Sarolta teljes neve Charlotte Elizabeth Diana vagyis II. Erzsébet és Diana hercegnő után. Harmadik gyereke Lajos, Lajos Ferenc battenbergi herceg után kapta a nevét, aki Fülöp herceg nagybátyja volt.

3, Nincs babaváró buli

A hétköznapi nők körében hagyománnyá nőtte ki magát a babaváró parti, ahol a kismamának és a babának visznek ajándékot a barátok, családtagok. Ez a parti a királyi család női körében elmaradnak, sőt semmilyen ajándékot nem fogadhatnak el. Kate Middletonnak vissza kellett küldeni az ajándékokat, mert szöges ellentétben álltak II. Erzsébet szabályaival. Valószínű ennek az az oka, hogy az ajándékok színéből ki lehet következtetni a baba nemét.

- Hirdetés -

Megan Marklet viszont pont nem érdekelte, hogy felrúgja a szabályt, ugyanis barátai társaságában rendezett egy ilyen bulit. Szabálysértésével feldühítette a briteket.

4, Akkor sem járhatnak a királyi család kismamái nyitott orrú cipőben, ha lábuk fel van dagadva

A királyi család nő tagjai sajnálatos módon akkor sem viselhetnek nyitott orrú cipőt, ha fel van dagadva a lábuk a terhességtől. Ezt a szabályt, mind Meghan mind Kate betartotta várandóssága során. A hercegnők nagyobb, stabilabb sarkú cipőkben járnak a várandósság jelentős szakaszában.

A terhességi dress kód nemcsak a lábbelikre terjed ki, hanem a többi ruhadarabra is. Például soha nem fogod látni Meghant vagy Katalin otthonkában, bő pólóban, cicanadrágban terhesség során, mert nekik abban az időszakban is elegánsnak kell lenniük. Ez amiatt van, mert II. Erzsébet nehezen viseli a radikális változtatásokat terhesség idején is.

5, Az édesanyáknak kell szoptatni a gyermeküket

A mai világban már döntés kérdése, hogy az édesanyja szoptatja-e gyermekét vagy nem. A királyi családban viszont ez megint máshogy működik. Mivel II. Erzsébet is hagyományos módon etette gyermekeit, így feltételezhető, hogy a királyi családban minden édesanyának így kell eljárnia, ha gyermeke születik.

6, A nem királyi családba tartozó rokonokat eltiltották a gyerekektől

Régen a nem királyi családból származó rokonokat szó szerint elzárták a család elől. Ennek okát sajnos nem sikerült kideríteni, de örömmel tudatjuk, hogy ezen rémes törvény már a múlté. Kate és Meghan szülei is aktívan kiveszik részüket unokáik életében.

7, Nem lehetnek bent az apák a szülésnél

Nagyon-nagyon sok évszázadon át a köztisztviselők voltak jelen a szülésnél, hogy tuti biztosra menjenek, nem cserélik ki a gyermekeket. Ezt a hagyományt 1688-ban kezdték el, mikor II. Jakab angol király örököse, James Francis Edward Stuart született 50 ember előtt. Amikor II. Erzsébet 1926-ban megszületett a belügyminisztérium tagjai a szobában tartózkodtak, míg édesapja kénytelen volt kint várakozni. Ezt az ostoba törvényt nem sokkal Károly herceg születése előtt megszüntették.

Viszont azt sajnos akkor még mindig nem fogadták el, hogy a férj, apa bent legyen a szülésnél. Amikor Erzsébet világra hozta elsőszülöttjét Fülöp a sqaush pályán játszott. A szabályt először Károly szegte meg, aki elkísérte Dianat a szülőszobába, majd később Vilmos és Harry is feleségük mellett volt ezen a jeles napon. Harry úgy írta le az apás szülést, mint a legcsodálatosabb élményt, amit élete során megtapasztalt.

8, Mindkét szülő igénybe veheti a szülési szabadságot

A királyi családban is mindkét szülő igénybe veheti a szülési szabadságot, mely fél évig tart. Kate viszont egy hónappal gyermekei születése után már újra látható volt nyilvános rendezvényeken.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!