Kisiskolások olvasnak menhelyi kutyusoknak – A gyerekek gyakorolnak, míg az állatok megnyugszanak

- Hirdetés -

Kisiskolások gyakorolhatják a hangos olvasást a Missouri Menhely Olvasási Programjának keretein belül. A program jó hatással van mind a gyerekekre, mind pedig a menhelyen élő kutyákra is. A Missouri Menhely igazgatója, Jo Klepacki szerint, aki egyébként az ötletadó is, a kutyáknak való felolvasás két problémát is orvosol egyszerre.

Egyrészt a kutyusok számára egy új esélyt jelent. A félénk, ugyanakkor félelmetesnek tűnő kutyák kevésbé népszerűek az örökbefogadók körében. Az igazgató azt szeretné elérni a hangos olvasással és a gyerekek közelségével, hogy az állatok újra képesek legyenek kapcsolatot teremteni az emberekkel és szerető gazdára találjanak majd.

„Miközben a gyerekek olvasnak, a kutyák megnyugodnak, vagy odamennek hozzájuk, és játszani, barátkozni kezdenek velük. „Hihetetlen változásokon mentek át ezek a kutyák, amióta a program elindult” – mondta Klepacki.

- Hirdetés -

Tavaly karácsonykor hirdette meg a menhely az Olvasási Programot. Az interneten toboroztak kisiskolásokat, akik hangosan olvasnak fel az ott élő kutyusoknak. A jelentkezők részt vettek egy tíz órás tanfolyamon is, ahol megtanulták a kutyák testbeszédét. Így felismerik azt, hogyha a kutya ideges vagy stresszes. Az olvasó gyerekek pozitív hatással voltak a kutyákra, ugyanis miután leültek kenneljeik elé és olvasni kezdtek, az állatok sokkal nyugodtabban viselkedtek, mint előtte. Hangjuk megnyugtatta az állatokat.

A gyerekek számára két szempontból is hasznos ez a kezdeményezés. Az egyik, hogy gyakorolhatják a hangos olvasást, mivel sokan félnek mások előtt olvasni, a másik pedig az, hogy a közös program hatására a gyerekekben kialakul az állatokkal szembeni empátia is.

„Ez egy nyugodt, békés gyakorlat – mesélte Klepacki. – Ahogy a gyerekek látják a kutyákban a félelmet, majd a pozitív hatást, amit ők értek el, arra ösztönzi őket, hogy megtanulják a dolgokat egy állat szemszögéből nézni. Ez segít neki abban, hogy az életük során jobb kapcsolatot alakítsanak ki az állatokkal és az emberekkel egyaránt.”

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!