KORMÁNYINFÓ: Háború, üzemanyag, infláció, majomhimlő. Mit mond a kormány?!

- Hirdetés -

Ma reggel 9:30-tól 11:30-ig tart Kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszer és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Vélhetőleg a csütörtöki kormányülés főbb döntéseinek részleteit ismerhetjük meg.

kep 2022 06 17 111411204 KORMÁNYINFÓ: Háború, üzemanyag, infláció, majomhimlő. Mit mond a kormány?!

Mi van az euróval? Mi van azokkal, akik ilyen árak mellett nem akarnak külföldre menni nyaralni.

Senkinek a személyes döntéseibe nem szeretnék beleszólni. Ha valaki megnézi a magyar forint árfolyamát, a környező országok valutájával megegyezően mozgott. Egész egyszerűen van egy olyan világgazdasági helyzet, amit nem mi idéztünk elő.

Mit csinálnak a NATO katonák nálunk?

A pillanatnyi helyzet az, hogy a NATO kérésére a keleti határunkat a NATO-katonákkal közösen védjük

Miért nem jött még Zelenszkij Magyarországra, hogy felszólaljon a parlamentben?

Közel 800 ezer menekültet fogadtunk be Ukrajnából, akikről igyekeztünk gondoskodni. Ehhez képest Ukrajna nem mutat különösebb tiszteletet… vélhetőleg ezért sem szólalt fel Zelenszkij a magyar parlamentben.

kep 2022 06 17 111428676 KORMÁNYINFÓ: Háború, üzemanyag, infláció, majomhimlő. Mit mond a kormány?!

Várható üzemanyaghiány Magyarországon?

Nem lehet kizárni, hogy üzemanyaghiány lesz Magyarországon. Az ellátási láncok a háború miatt nem a legstabilabbak. Ettől függetlenül több hónapra elegendő stratégiai tartalékunk van. Ma akadálytalanul érkezik az olaj Ukrajnán keresztül Magyarországra, de ezer kockázat van, ezzel együtt a hatósági ár fenntartását most felelősséggel tudják vállalni.

kep 2022 06 17 111552821 KORMÁNYINFÓ: Háború, üzemanyag, infláció, majomhimlő. Mit mond a kormány?!

Mi van a majomhimlővel?

A majomhimlő kockázatai mérsékeltek a rendelkezésre álló adatok szerint. Az NNK figyelemmel kíséri, hogy hány megbetegedés van, és hogy bármilyen intézkedés szükséges-e.

Egyelőre nem kapott megkeresést a magyar kormány a közös EU-s majomhimlő elleni vakcinabeszerzésről mostanáig

Pedagógusok bére?

Az EU-s forrásokból háromszor tíz százalékot tudnak emelni a pedagógusbéreken, ha megérkezik .A 10-10-10 százalék 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben lép életbe.

kep 2022 06 17 113135647 KORMÁNYINFÓ: Háború, üzemanyag, infláció, majomhimlő. Mit mond a kormány?!

Infláció?

Most amikor háború világgazdasági válságot okoz, beruházásösztönzésre van szükség. Az Európai Uniós pénzügyminiszterek ülésére ezért ma kötött mandátummal érkezik a magyar pénzügyminiszter, mert a globális minimumadó arra kényszerítené az országot, hogy dupla annyi adót fizessenek a vállalatok, amivel elvesztené a térségben és Európában az adóelőnyét hazánk

A magyar kormány a lehető legtöbbet teszi az infláció mérséklése érdekében. A rezsicsökkentéssel és az árstopokkal 6 százalékkal alacsonyabb az infláció, mint amennyi lenne ezek nélkül az intézkedések nélkül. Ezért a kormány indokoltnak tartja az árstopok fenntartását

Orosz olaj

Magyarország akkor fog leválni az orosz olajról, ha az nem kerül többe se a családoknak, se a kormánynak. Ez akkor lehet, ha kifizeti az Unió, vagy ha olyan alternatív útvonalat találnak, ahonnan hasonló áron lehet venni olajat.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!