Lesz-e 4. és 5. oltás? A Pfizer vezérigazgatója lesújtó bejelentést tett

- Hirdetés -

Vannak, akik épp a harmadik adag (emlékeztető) oltást kapják a vakcinából. Mások még az elsőt sem fogadták el és nem is áll szándékukban beoltatni magukat. A szakemberek eközben meg arról beszélnek, hogy lassan a negyedik és ötödik adagon kellene gondolkodni.

oltás

Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója is bejelentést tett. Hangsúlyozta, hogy jelen helyzetben egyre nagyobb a járványveszély. Nagyon gyorsan szükség lehet a negyedik adag oltóanyagra. De mikor lesz mindennek vége?

kep 2021 12 12 112733 Lesz-e 4. és 5. oltás? A Pfizer vezérigazgatója lesújtó bejelentést tett

A Pfizer szerint a koronavírus elleni oltás hamarosan ciklikussá válhat, akárcsak az influenza elleni oltás. Ez azt jelentené, hogy évente (vagy félévente), be kell oltatnunk magunkat. Egy pár évig biztosan…

covid

„Ha a SARS-CoV-2 aktivizálódik és kitör a járvány, akkor ugyanúgy kelleni fog az oltás, mint az influenza esetében. Azaz évente egyszer. Ha a járvány csillapodása után a koronavírus nem aktivizálódik, akkor abba lehet hagyni az oltást.”jelentette be a Pfizer brit vezetője, Ben Osborn.

- Hirdetés -

Újabban olyan pletykák terjedtek el, hogy a Pfizer vakcina hatástalan az Omikron változatra. A cég azonban cáfolja ezeket a jelentéseket.

A franciák már a negyedik adag beadásán gondolkodnak

Ausztria a COVID-19 elleni kötelező védőoltások bevezetése mellett döntött. A németek is hasonló lépésen gondolkodnak. Lehetséges, hogy más országok is követik az osztrákokat.

kep 2021 12 12 112655 Lesz-e 4. és 5. oltás? A Pfizer vezérigazgatója lesújtó bejelentést tett

Eközben a Francia Tudományos Tanács vezetője Jean-Francois Delfraissy miniszterelnök már bejelentette, hogy Franciaország a COVID-19 elleni oltás negyedik adagjának beadását fontolgatja. Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja szerint a közepesen vagy súlyosan károsodott immunrendszerű betegeknek hat hónappal a harmadik után kell kapniuk a negyedik adagot.

- Hirdetés -
kep 2021 12 12 112803 Lesz-e 4. és 5. oltás? A Pfizer vezérigazgatója lesújtó bejelentést tett

Ráadásul a Pfizer már dolgozik egy olyan készítményen, amely kifejezetten az Omikront célozza meg. A vakcina valószínűleg 2022 márciusában jelenik meg.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!