Miért gazdagodnak még jobban a gazdagok és miért kell a szegényeknek még többet dolgozni az életben maradásért?

- Hirdetés -

Az emberiség régóta keresi a választ arra a kérdésre, hogy miért válnak gazdaggá a gazdagok és miért nyomorognak a szegények. Ha visszatekintünk az évtizedes, évszázados múltra, akkor láthatjuk, hogy már akkor is voltak társadalombeli különbségek. Valamilyen oknál fogva soha nem alakult ki egyensúly a gazdagok és a szegények között és pont emiatt senki sem tudja elképzelni milyen is lenne úgy az élet. Egy biztos, ha nem lennének gazdagok akkor szegények sem lennének, mert Máté evangéliuma is kimondja, hogy a szegények és gazdagok egymásra vannak utalva. Mostani cikkünkben úgy döntöttünk utánajárunk ennek a problémának és kiderítjük, mi lehet az igazság.

1, Ha a társadalmat egy tölcsérként képzeljük el és az embereket pedig benne forgó golyókként, akkor látjuk, hogy a tölcsér tetején vannak a gazdagok, akik annak ellenére, hogy lassan pörögnek nem esnek le. Viszont minél lejjebb van valaki a tölcsérben annál gyorsabban pörög és próbálja minden erejét összeszedni, hogy ne essen le. Ők képviselik a szegényeket, akik vért, verejtéket izzadnak azért, hogy életben maradjanak.

2, A gazdagoknak több perspektívájuk van.

- Hirdetés -

A gazdag családban élők jobb oktatást és orvosokat engedhetnek meg maguknak, mint a szegényebb körülmények között. A gazdagok előtt megnyílik a világ és számtalan lehetőséggel találják magukat szembe, amibe félelem nélkül belevágnak. Ha az élet igazságos lenne, akkor a szegényeknek is ugyanennyi lehetőséget biztosítana, de sajnos csak néhányan élvezhetik ezt a kiváltságot. Steve Jobs és Mark Zuckerberg sem volt mindig gazdag, de ők nem féltek kockáztatni még annak ellenére sem, hogy nem volt pénzük. Ma meg már mérföldekkel előttünk járnak.

3, Más szinten van a gazdagok és a szegények problémája.

Gondolom senkinek sem kell bemutatunk, hogy a gazdagoknak és a szegényeknek teljesen más szinten vannak a problémáik. A gazdagok még soha nem voltak olyan helyzetbe, hogy hónap végén kuporgatniuk kellene a kis pénzüket, hogy ki tudják fizetni a lakbért, vagy tudjanak venni élelmiszereket. A tehetősek általában olyan dolgokon problémáznak, mint egy rosszul kiválasztott ruha, cipő vagy táska. A szegényebbek olyan jellegű problémákkal szembesülnek, mint az éhezés illetve a rezsi kifizetésének elmulasztása. Rosszabb esetben a bank le is foglalhatja az ingatlant, amit el is árverezhetnek.

- Hirdetés -

4, A gazdagok kevesebbet dolgoznak, de több fizetést kapnak.

A gazdag emberek minimális erőfeszítéssel is sikeresebbek lehetnek, mint azok, akik vért-verejtéket izzadnak egy szimpla dicséretért. Ezen embereknek sokkal több idejük van arra, hogy kreatívan gondolkodjanak, mivel kevesebb stressz és kudarc éri őket, ami nyugodtabb életet biztosít. Ennek tükrében nem csoda, hogy a Forbes magazin „400 leggazdagabb amerikai ember” listáján a résztvevők 60%-a gazdag családból származott.

Mi akadályozza meg a szegényeket a fejlődésben? A pénzhiány és az ahhoz kapcsolódó állandó aggodalmak, például számlák befizetése, szeretteik gondozása, megtakarított pénzhez jutás. A szegényeknek nincs idejük gondolkodni és kreatívnak lenni, mert minden energiájukat aktuális „munkájukba” fektetik azért, hogy a tölcsérből ne essenek ki.

- Hirdetés -

5, Az életkörülmények sokkal jobban lesújtják a szegényeket, mint a gazdagokat.

Nyilván ez nem azt jelenti, hogy a gazdagoknak nincsenek problémáik és gondtalanul élik életüket, csak azt, hogy a szegényebbeket kétszer annyira veri az élet. Mindenkivel történnek szomorú és néha tragikus események, de mindenki legfélelmetesebb ellensége a fránya betegség. Bizony a betegségek ne válogatnak, megtámadnak gazdagot és szegényt is egyaránt. Viszont, ha nincs pénz, akkor nem lehet megbízni a legjobb orvosokat a kezelésekkel.

Nem egy, nem kettő híresség és gazdag ember van, akik súlyos betegségben szenvednek, például Sharon Stone, Ben Stiller, Lady Gaga vagy Hugh Jackman. Miután szembesültek a betegséggel, rájöttek, hogy mennyivel nehezebb felvenni a harcot a betegségekkel, ha nincs pénz megfelelő orvosi ellátást fizetni. Pontosan ezért nagyon sok pénzt adományoztak jótékony célokra, hogy a szegényebbeknek is legyen esélye a gyógyulásra.

Ti mit gondoltok? Igazságos az élet vagy sem?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!