Nagy zöld fal épül Afrikában

- Hirdetés -

Élő fákból építenek falat Afrikában, amely ha elkészül, a világ legnagyobb építménye lesz, amelyet ember valaha készített.

A Nagy Zöld Fal nevet kapó építményt húsz afrikai ország együtt építi klímavédelmi szempontból. Méretét tekintve sem lesz egyszerű feladat, viszont az összefogás mértéke akkora, hogy megvalósíthatónak tűnik a 8000 kilométeres fal kiépítése. Afrikában eddig is hatalmas problémát okozott az elsivatagosodás, mivel a Szahara most már egyre nagyobb ütemben terjed dél felé, rengeteg ember kényszerül otthonának elhagyására és veszíti el ezzel megélhetését is.

A fal a Száhel nevezetű térségben épül, mintegy 780 millió hektáros lesz a szárazságtűrő fákból létrehozott monumentális alkotás. A fatelepítés új életre kelti majd a Földet.

- Hirdetés -

Nemcsak szárazságtűrő fák képezik majd a Nagy Zöld Fal részeit, hanem rengeteg gyümölcsfát is telepítenek majd, így bolygónk megmentése mellett megélhetést is biztosítanak majd a gyümölcsösben dolgozók számára.

Ez az összefogás egy ambiciózus terv arra, hogyan lehet enyhíteni a globális felmelegedés okozta csapásokat, és ezzel megmenteni mintegy 232 millió ember élőhelyét.

Az ötlet nem új keletű, ugyanis az 1970-es és ’80-as években már felvetődött egy akkoriban létrejött szervezetben, akik azóta több tízmillió fát ültettek el. Ez Szenegálban történt, eddig ez az ország áll a legjobban a terv végrehajtásával, vagyis a sivatag visszaszorításával.

- Hirdetés -

A projektet 2007-ben fogadták el az afrikai államfők is. Ezek után a kezdeményezéshez még tizenegy ország csatlakozott, melyeknek száma mára már húszra emelkedett. A fákból épülő „élő fal” széltében átszeli az afrikai kontinenst, az Atlanti-óceántól egészen a Vörös-tengerig.

Ezeket a területeket régen füves szavanna borította. Élő, zöld területek voltak gazdag ivóvíz készlettel.

Az elhúzódó aszályok miatt sivatagosodtak el a területek, amelyek mára már szárazzá és teljesen kopárrá váltak a globális felmelegedés következményeképpen. Emiatt már komoly élelmiszer- és ivóvízhiánnyal is küzdenek a lakosok, valamint a migráció nagy mértékben megnövekedett.

- Hirdetés -

A sok zöld fa által visszatér majd az élet a térségbe, amivel az emberek újra hozzájuthatnak majd a megfelelő élelmiszerhez és ivóvízhez, amely majd maradásra bírja őket,és nem kell elhagyniuk szülőföldjüket.

A kutatók és még a turisták is a világ új csodájának nevezik a kezdeményezést, amely felhívja a világ figyelmet az elhanyagolt térségekre, amelyek segítségre szorulnak.

A Nagy Zöld Fal háromszor akkora lesz majd, mint az ausztráliai Nagy Korallzátony, amely bolygónk legnagyobb élő természeti képződménye.

„Sok csoda van a világon, a Nagy Zöld Fal azonban egyedülálló és különleges, mivel megváltoztatja Afrika jövőjét a Száhel régióban – mondta Dr. Dlamini Zuma, az Afrikai Unió Bizottságának elnöke. A Nagy Zöld Fal a történelem része lesz” – tette hozzá.

A következő videóból megtudhatjuk, hogy épül a már most híres fal.

Kína is kedvet kapott a egy Zöld Fal építéséhez, ott a Góbi Sivatag terjedését szeretnék megakadályozni.

Ez a kezdeményezés a legnagyobb bizonyítéka annak, hogyha az emberiség összefogna csodálatos dolgokat hozhatnánk létre, amivel megmenthetnénk Földünket a folyamatos pusztulástól.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!