Nincsenek lábai mégis úszik, gördeszkázik, edz. Neked mi a kifogásod?

Megosztás

- Hirdetés -

A 20 éves Ghanim Al Muftah a katari világbajnokság megnyitóján lépett fel Morgan Freemannel. Fogyatékossága ellenére a fiú sportol és új akadályokat győz le.

Több mint 20 évvel ezelőtt az orvosok azt mondták Ghanim szüleinek, hogy gyermekük súlyos és kaudális regresszióval fog megszületni (a gerinc és az alsó test nem fejlődik megfelelően). Az anya a katari törvények értelmében abortuszt hajthat végre. Az eljárás megengedett, ha a magzat sérült. A nő azonban úgy döntött, hogy megszüli gyermekét. Nem volt egyedül – számíthatott férje támogatására.

„Mi leszünk a bal és a jobb lába” – jelentették ki Ghanim szülei

- Hirdetés -

Ghanim 2002-ben született ikrek egyike. Az orvosok úgy vélték, hogy a fiú nem éli túl. A fiút szülei szeretete mentette meg – eget és földet is megmozgatták, hogy segítsenek fiukon. Ghanim rendszeres műtéteken esett át Európában, miközben úgy bántak vele, mint bármely más gyerekkel.

A fiú szeret sportolni. Fogyatékossága ellenére (kézen járva) gördeszkázik, úszik, búvárkodik és érdeklődik a vívás és a foci iránt is. A 20 éves srác politológiát tanul, és már saját céget vezet. Diplomata karrierről álmodik. Nap mint nap bebizonyítja, hogy semmi sem lehetetlen.

Fellépett a katari megnyitó ünnepségen

A világbajnokság előtt Ghanim Al Muftah nem volt névtelen figura. A fiú aktív volt a YouTube-on, az Instagramon is több mint 3 millió követőt gyűjtött össze. Ám miután Ghanim megjelent a katari labdarúgó-világbajnokság nyitóünnepségén, a világ médiája a 20 éves fiúval kezdett foglalkozni.

- Hirdetés -

Gondoljunk csak bele: vasárnap kezdődött a világbajnokság. Ez az első ilyen rendezvény a Közel-Keleten, és az első egy muszlim országban. A katari világbajnokságot számos vita kísérte, de egyvalamiben senkinek nem volt kétsége: a katariak mindent megtettek, hogy az egész világ halljon erről az eseményről.

A futball egyesíti a nemzeteket és a gyönyörű játék iránti szenvedélyüket

Ami nemzeteket egyesít, az egész közösségeket is egyesít. (…) Ami összeköt bennünket most itt, ebben a pillanatban, az sokkal nagyobb, mint ami elválaszt

– folytatta
– mondta Morgan Freeman

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!