Óriási! – Egy német cirkusz élő állatok helyett hologramokat használ műsoraikban

- Hirdetés -

Az élő állatok használata a cirkuszi előadások során már nagyon régóta egy vitatott kérdés. Egyelőre még csak homályos tervek vannak azzal kapcsolatban, hogyan lehetne élő állatok nélkül is fantasztikus cirkuszi élményt nyújtani. Egy németországi cirkusz, a Circus Roncalli azonban úgy tűnik megtalálta a módját, hogyan kápráztassa el a közönséget. Élő vadállatok helyett lenyűgöző hologramokat használnak.

A Circus Roncalli 1976-ban jött létre, az 1990-es években pedig már kezdték elhagyni a valódi állatok szerepeltetését. 2018 óta pedig egyáltalán nem is használnak élő állatot előadásaikhoz, a hagyományos valódi, varázslatos cirkuszi hangulatot még így is kiválóan meg tudják tartani. Hogy hogyan lehetséges ez? A közönséget lenyűgöző és az állatokat nem kínzó ideális cirkuszi álom a modern holografikus technológiának köszönhetően valósul meg.

Az elképesztő show alatt az emberek gyönyörű lovakat láthatnak futni az arénában, valamint egy óriási elefántot, ami éppen a fülével csapkod. Mindegyik állat a semmiből jelenik meg és másodpercek töredéke alatt el is tűnik a színpadról. A hologramok 360 fokosak, amelyeket tizenegy vetítővel hoznak létre. Azt az érzést nyújtják a közönségnek, hogy az állatok teljesen igaziak.

- Hirdetés -

A holografikus show nézői teljesen egyetértenek abban, hogy a 3D-s vetítések nagyon eredetinek és valóságosnak tűnnek a régimódi cirkuszhoz képest. Amellett, hogy megmenthetjük az állatokat a kegyetlenség és az alacsony higiéniai, valamint etetési körülményektől, a háromdimenziós hologram-technológiák nagy segítséget nyújtanak a cirkuszcsoportoknál arra, hogy a holografikus művészek fontos részévé váljanak a show-nak. A vágtató lovak ugyan hagyományosnak tűnhetnek, de a levegőben lebegő óriás aranyhal nagy meglepetést okoz a közönségnek. Akár még az is előfordulhat, hogy a közeljövő cirkuszai azt is megmutatják nekünk, hogyan zsonglőrködnének a dinoszauruszok, ha még életben lennének.

A mozgalom, amely arra törekszik, hogy a vadállatokat teljesen kivonják a cirkuszi előadásokból, erősebb lett, mint valaha. Az állatok bántalmazásáról és a sok elkövetett kegyetlenségről szóló számtalan bejelentés miatt egyre több cirkusz von ki lovakat, elefántokat, oroszlánokat és más élőlényeket az előadások alól.

A Circus Roncalli által használt technológiák segítenek más cirkuszoknak is hírnevük és közönségük megőrzésében. Egyetlen élő állatnak sem kell szenvednie egyetlen jó előadás miatt. Emellett pedig az emberek ugyanolyan jól, ha nem jobban érzik magukat a különleges show alatt.

- Hirdetés -

Te mit gondolsz erről?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!