Oroszország fenyegeti Európát. A fűtés, villany és az üzemanyag árak megduplázódhatnak.

- Hirdetés -

Oroszország azzal fenyegetőzik, hogy leállítja a gázt Európába, és arra figyelmezteti a többi országot, hogy az olaj hordónként akár 300 dollárba is kerülhet. Ez Oroszország válasza a Nyugat által az ukrajnai invázió kapcsán bevezetett szankciókra.

oroszország

Az Északi Áramlat 1 egy gázvezeték, ami a Balti-tenger fenekén fut. Oroszországot és Németországot köti össze. Kihagyja Lengyelországot és a balti államokat. 2012-ben indult. Jelenleg is folynak a munkálatok az Északi Áramlat 2 gázvezetéken, de Németország felfüggesztette a vezeték jóváhagyási folyamatát válaszul az Ukrajna elleni orosz támadásra.

gazvezetek eszaki aramlat 2 4677 Oroszország fenyegeti Európát. A fűtés, villany és az üzemanyag árak megduplázódhatnak.

Most már nemcsak Németország, hanem az egész EU is töpreng, hogy miként lehetne függetlenedni az orosz gáztól. Lehet, hogy ez még évek kérdése, és most merész döntésre van szükség. Az EU tisztában van azzal, hogy naponta 700 millió euró áramlik az Oroszországba irányuló gázexportból. Nyilván ebből a pénzből finanszírozza Putyin a háborút.

olajvezetek 411366 Oroszország fenyegeti Európát. A fűtés, villany és az üzemanyag árak megduplázódhatnak.

Oroszország gázkizárással fenyegeti Európát

Az Északi Áramlat 2 projekt felfüggesztéséről szóló német döntésre válaszul Aleksander Nowak orosz miniszterelnök-helyettes azzal fenyegetőzött, hogy felfüggeszti az európai gázszállítást.

„Teljes jogunk van a megfelelő döntést hozni és embargót bevezetni az Északi Áramlat 1 vezetéken keresztüli gázszállításra, amely ma maximálisan, azaz 100%-ban terhelt. De még nem hoztunk ilyen döntést, mert senki sem fog nyerni.”

596afa5a 7bec 40a3 b7f7 8a2f65e3 Oroszország fenyegeti Európát. A fűtés, villany és az üzemanyag árak megduplázódhatnak.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szavaira, aki az NBC-nek elmondta, hogy az Egyesült Államok az Európai Unióval tárgyal az orosz olaj bojkottálásának lehetőségéről, az orosz miniszterelnök-helyettes áremeléssel fenyegetőzött.

„Nyilvánvaló, hogy az orosz olaj feladása katasztrófához vezet a világpiacokon. Az európai politikusoknak figyelmeztetniük kell polgáraikat, hogy a tankolás, a villany és a fűtés ára az egekbe fog szökni.”

- Hirdetés -
image 1 Oroszország fenyegeti Európát. A fűtés, villany és az üzemanyag árak megduplázódhatnak.

Jelenleg egy hordó nyersolaj ára a világpiacon 120 dollár körül mozog. Ez a duplájára is növekedhet.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!