Oroszország vissza akarja vezetni a halálbüntetést? Erre utaló lépéseket tett!

- Hirdetés -

Oroszország bejelentette, hogy kilép az Európa Tanácsból. Ez azt jelenti, hogy Oroszország vissza akarja vezetni a halálbüntetést, amelynek kizárása szükséges volt a tanácshoz való csatlakozáshoz?

halálbüntetés

Oroszország vissza akarja vezetni a halálbüntetést?

Menjünk csak vissza az időben. 1996-ban az Európa Tanácshoz való csatlakozás feltétele volt, hogy a Kreml moratóriumot rendelt el a halálbüntetés alkalmazására. Ezt az orosz jog még mindig változatlanul fenntartja.

kep 2022 03 11 154111 Oroszország vissza akarja vezetni a halálbüntetést? Erre utaló lépéseket tett!

Az ukrajnai invázió másnapján az Európa Tanács törvényben felfüggesztette Oroszországot. A nemzetközi szervezet döntését Dimitri Medvegyev, Oroszország volt elnöke, jelenleg az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának alelnöke kommentálta. Oroszország felfüggesztése szerinte „jó lehetőség” a halálbüntetés újbóli bevezetésére.

1200px Flag of the Council of Eu Oroszország vissza akarja vezetni a halálbüntetést? Erre utaló lépéseket tett!

„Oroszország nem vesz részt Európa legrégebbi szervezetének, a nyugati felsőbbrendűség és nárcizmus következő platformjává való átalakításában, amelyet a NATO és engedelmes követője, az EU idézhet elő. Örüljenek, hogy Oroszország nélkül beszélnek egymással.”

-nyilatkozta az orosz külügyminisztérium

- Hirdetés -
kep 2022 03 11 154051 Oroszország vissza akarja vezetni a halálbüntetést? Erre utaló lépéseket tett!

Oroszország kilépése az Európa Tanácsból az Emberi Jogok Európai Egyezményének felmondását jelentené, amely a tagállamokat a halálbüntetés eltörlésére kötelezi. Azt is érdemes hozzátenni, hogy a szervezetből való kilépés esetén Oroszország elveszíti azt a jogát, hogy panaszt nyújtson be az Emberi Jogok Európai Bíróságához. Bár vélhetőleg erre semmi szükségük.

1200px Europarl logo.svg Oroszország vissza akarja vezetni a halálbüntetést? Erre utaló lépéseket tett!

Mikor lép ki Oroszország az Európa Tanácsból

Arról egyelőre nem érkezett hivatalos információ, hogy Oroszország mikor szándékozik kilépni az Európa Tanácsból. Ismeretes viszont, hogy Oroszország Európa Tanácsi tagsága 2022 végén lejár.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!