Súlyos betegnek adta ki magát, hogy pénzt gyűjtsön a nyaralására… Rossz vége lett

Megosztás

- Hirdetés -

A hazugság előbb vagy utóbb kiderül. De a legtöbb esetben meg is érdemli az illető…Itt sincs máskép.

Néhány éve kezdődött

kep 2022 08 02 090641086 Súlyos betegnek adta ki magát, hogy pénzt gyűjtsön a nyaralására... Rossz vége lett

2017-ben a West Derbyben (Liverpool kerület, Anglia) élő Toni Standen egy „zseniális módszerrel” állt elő. Mivel nem volt pénze álmai esküvőjére és nászútjára, úgy döntött, úgy tesz, mintha… petefészekrákja lenne. Az egyik közösségi finanszírozási oldalon bejelentette, hogy két hónapja van hátra.

kep 2022 08 02 091300115 Súlyos betegnek adta ki magát, hogy pénzt gyűjtsön a nyaralására... Rossz vége lett

Az internetnek gigászi ereje van. Nem kellett sokat várni, hogy a pénz elkezdjen befolyni a számlákra. ÖSszesen 8344 fontot (3 és fél millió forintot) szedett össze. Rendszeresen írt egészségi állapotáról, és fotókat posztolt magáról borotvált fejjel. Ezzel akarta meggyőzni az embereket arról, hogy kemoterápiás kezelés alatt áll. A hazug bohózat több mint két hónapig tartott. A nő nemcsak barátait, szüleit, hanem leendő férjét is becsapta!

- Hirdetés -

Úgy tett, mintha súlyos beteg lenne

Az adománygyűjtés befejeztével Toni Standen megköszönte mindenkinek a segítséget és a támogatást. A barátok azonban rájöttek, hogy valami nincs rendben, amikor… elkezdte közzétenni az európai utazásairól készült fotókat! Kiderült, hogy a nő ahelyett, hogy a pénzt az állítólagos sürgős orvosi segítségre költötte volna, esküvőt szervezett és nászútra ment többek között Törökországba. Tovább azt kamuzta, hogy megfertőződött a koronavírussal.

kep 2022 08 02 091018793 Súlyos betegnek adta ki magát, hogy pénzt gyűjtsön a nyaralására... Rossz vége lett

Az esetre egyből ráugrottak a hatóságok. A kihallgatáson kiderült, hogy a nő mindenkit becsapott. Hazugságának további bizonyítéka volt az egyik barátjának küldött sms is, ahol egyenesen bevallotta, hogy nem volt rákos.

kep 2022 08 02 091325189 Súlyos betegnek adta ki magát, hogy pénzt gyűjtsön a nyaralására... Rossz vége lett

A bíró a tárgyaláson nem titkolta felháborodását a 29 éves nő viselkedése miatt:

Bármely becsületes polgár megdöbbenne az ön viselkedésén. Szerencsére ennek a bíróságnak nem gyakran kell elítélnie valakit, aki olyan szemérmetlennek és kapzsinak bizonyult, hogy megtévesztette barátait és a társadalom egészét.

- Hirdetés -
kep 2022 08 02 092142636 Súlyos betegnek adta ki magát, hogy pénzt gyűjtsön a nyaralására... Rossz vége lett

Toni Standent 5 hónap börtönbüntetésre ítélték és 2.000 fontot kell visszaadnia egy helyi vállalkozónak, aki segíteni akart a fiatal nőnek a betegség leküzdésében.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!