Súlyos betegséget terjesztő kutyát adtak el egy családnak. Két ember életébe került

- Hirdetés -

Azt mondják, hogy az ember legjobb barátja a kutya. Számtalan boldog percet okozhatnak nekünk, de sajnos vannak olyan esetek is, amikor a dolgok rosszra fordulnak.

A 62 éves Pauline Day családját teljesen tönkretette egy baleset, melyben elvesztette a testvérét és a férje is kritikus állapotba került.

kep 2021 10 24 073950 Súlyos betegséget terjesztő kutyát adtak el egy családnak. Két ember életébe került

A család nagyon szerette az állatokat. Régóta dédelgetett álmuk vált valóra, amikor Pauline testvére Barry, vásárolt egy japán akitát a Facebookon. 1500 fontot, azaz 650.000 forintot költött a kutyára. Az állat a Ted nevet kapta, mert leginkább egy plüssmacira emlékeztette őket.

- Hirdetés -

Az akita a japánoknál az egészség és a jólét jelképe volt. Rendkívül helyes pofájú, masszív akaratos kutyaként ismert. Meglehetősen magának való fajta, aki nem tűri a nyüzsgést. Inkább a nyugodt, csendes környezetben érzi jól magát.

kep 2021 10 24 074202 Súlyos betegséget terjesztő kutyát adtak el egy családnak. Két ember életébe került

Júliusban sajnos megharapta a 46 éves gazdája karját. A férfi egy csontot próbált meg kivenni az állat szájából. Barry karja szinte azonnal feldagadt, verejtékezni kezdett és megfájdult a feje. A seb elfertőződött, a férfi belázasodott majd pár nap múlva szívmegállás következtében elhunyt.

kep 2021 10 24 073846 Súlyos betegséget terjesztő kutyát adtak el egy családnak. Két ember életébe került

Barry temetésének a napján Pauline férjét is, a 61 éves Markot is megharapta, aki épp sétálni vitte. Mark is kórházba került. A megharapott kezének minden ujját amputálni kellett, és sajnos mindkét lábát is el kell távolítani, ugyanis szepszis, azaz vérmérgezés alakult ki. A szepszis egy gyulladásos válaszreakció, melyet valamiféle fertőzés okoz.

- Hirdetés -
kep 2021 10 24 073836 Súlyos betegséget terjesztő kutyát adtak el egy családnak. Két ember életébe került

Pauline azt mesélte, hogy igazából nem is támadt a kutya a férfiakra. Odakapott kicsit, aminek következtében felhorzsolódott a bőr a karjukon, de már ez is elég volt ahhoz, hogy bekövetkezzen a fertőzés. A kutya alapvetően kedves volt mindenkivel, de ha etetésről volt szó, akkor agresszívvá vált. Ez vélhetően annak volt köszönhető, hogy az állattal rosszul bántak az előző gazdái.

A nő élete egy hónap leforgása alatt rémálommá vált. Elvesztette a testvérét és a férjét is.

kep 2021 10 24 074004 Súlyos betegséget terjesztő kutyát adtak el egy családnak. Két ember életébe került

Az orvosok szerint egyértelműen a kutyaharapástól kialakult bakteriális fertőzés áll a tragédiák mögött.

- Hirdetés -

Az állatot azóta elaltatták.

kep 2021 10 24 074018 Súlyos betegséget terjesztő kutyát adtak el egy családnak. Két ember életébe került

Kiderült, hogy a kutyának nem volt érvényes oltási bizonyítványa és az előző tulajdonos hamis papírokat adott át a testvérének.

Ha az állat normális körülmények élhetett volna és az előző gazdáitól megkapta volna a megfelelő oltásokat, akkor ez a tragédia nem következik be. Két ember és egy állat életébe került, mert valakinek fogalma sincs arról, hogy miként kell egy kutyát gondozni és milyen kötelezettségek vannak vele kapcsolatban.

kep 2021 10 24 074228 Súlyos betegséget terjesztő kutyát adtak el egy családnak. Két ember életébe került

Mindig megbízható helyről válasszunk magunknak állatot és ellenőrizzük, hogy a papírja rendben vannak.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!