SZÁNDÉKOSAN FERTŐZTÉK MEG ŐKET KORONAVÍRUSSAL! Óriási a felháborodás

- Hirdetés -

Tanulmány szempontjából szándékosan fertőzték meg őket SARS-CoV-2 koronavírussal. 34 teljesen egészséges, fiatal és nem oltott embert. Az eredményeket ismerjük…

koronavírus

„A vírus egy lépéssel mindig előttünk jár, mert értelemszerűen visszamenőleg cselekszünk: a már létező vírusok ellen keressük a gyógymódot…”

-nyilatkozta prof. Andrzej Fal, a varsói Bel- és Közigazgatási Minisztérium Központi Oktatókórháza Allergológiai, Tüdő- és Belső Betegségek Osztályának vezetője.

zostali celowo zakazeni koronawi SZÁNDÉKOSAN FERTŐZTÉK MEG ŐKET KORONAVÍRUSSAL! Óriási a felháborodás

Szándékosan fertőzték meg őket a koronavírussal

Az egy éve indult ellentmondásos tanulmány kitalálói a londoni Imperial College tudósai. A vizsgálatban 34 makk egészséges, oltatlan személy (18-29 éves nők és férfiak) vett részt, akiket szándékosan fertőztek meg a gyilkos kórral.

zostali celowo zakazeni koronawi 1 SZÁNDÉKOSAN FERTŐZTÉK MEG ŐKET KORONAVÍRUSSAL! Óriási a felháborodás

Úgy gondolják, hogy az ebbe a korcsoportba tartozó emberek a világjárvány fő okozói, és az enyhe fertőzést reprezentáló tanulmányok lehetővé teszik a fertőzésért és a járvány terjedéséért felelős tényezők részletes vizsgálatát.

mondta prof. Chris Chiu, vezető tudós.

- Hirdetés -
intenziv osztaly semmelweis egye SZÁNDÉKOSAN FERTŐZTÉK MEG ŐKET KORONAVÍRUSSAL! Óriási a felháborodás

A vizsgálat célja a fertőzés lefolyásának, a vírus szervezetben való inkubációjának, időtartamának, valamint a betegség tüneteinek kezeléséhez szükséges vírus „dózis” részleteinek meghatározása volt . A tanulmány várhatóan hozzájárul a COVID-19 elleni még hatékonyabb vakcinák és gyógyszerek felfedezéséhez.

Mire használható ez a kutatás? Közvetlen válaszok megszerzése olyan kérdésekre, amelyekre a kísérleti kutatás csak részben válaszol

LN8ktkpTURBXy8zYTZhMjE1ODhlYzI3N SZÁNDÉKOSAN FERTŐZTÉK MEG ŐKET KORONAVÍRUSSAL! Óriási a felháborodás

Az eredmények

A vizsgálat során 34 emberből 18 kapta el a vírust, ebből 16 enyhe vagy közepes fokú tünetekről számolt be. A tünetek a következők voltak: torok-, fej-, izom-, ízületi fájdalom, súlyos fáradtság, láz. 13 ember vesztette el a szaglását.

- Hirdetés -

A kutatók megerősítették, hogy a gyors antigéntesztek általában jók a fertőzések kimutatásában. Ennek ellenére a betegség kezdetén és végén hamis negatív eredményeket adhatnak . Azt is megállapították, hogy a vírus jelenléte a szervezetben átlagosan öt nappal a fertőzés után csúcsosodott ki.

1604663651 dnXGHPHm8 md SZÁNDÉKOSAN FERTŐZTÉK MEG ŐKET KORONAVÍRUSSAL! Óriási a felháborodás

Az átlagos inkubációs időt 42 órára becsülték. Ezenkívül a vírus a fertőzést követő 10 napig volt kimutatható az orrban (átlagosan 6,5 napig).

A kutatás nem ért véget!

A vizsgálatban résztvevők megfigyelése még egy évig folytatódik, mert sok nyugtalanító kérdésre még mindig nem sikerült választ találnunk.

20210410m1 hiradoyoutube covido SZÁNDÉKOSAN FERTŐZTÉK MEG ŐKET KORONAVÍRUSSAL! Óriási a felháborodás

Még mindig nem tudjuk pontosan, mekkora a vírus fertőző dózisa. Mekkora a SARS-CoV-2 minimális dózisa a különböző változatok közül, amely egy fertőzéshez szükséges, attól függően is, hogy az illető beoltott-e vagy sem. Nagyon érdekes lenne megtudni, hogy ebben a két csoportban különbözik-e a fertőző dózis, hogyan halad előre a virémia, azonos-e az idő múlásával történő változás és milyen az adott személy fertőzőképessége.

- Hirdetés -

A kísérletben résztvevők természetesen önkéntesek voltak.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben! További Covid cikkekért kattints Ide!

*a képek tájékoztató jellegűek

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!