Tanulmányok szerint a nők vonzóbbnak tartják a szakállas férfiakat – Íme a részletek

- Hirdetés -

Régen a szakáll az ápolatlanság és a rosszfiúság jelképe volt, ám mára egyre népszerűbbé vált az erősebb nem képviselőinek körében, sőt a divatvilágban is. A mai világban a szakáll nagyon stílusos és elegáns viselet lett, sőt rettentő vonzónak tartják a gyengébbik nem képviselői. Ha nem hiszel nekünk csak lépj fel az Instagramra és nézegesd meg a képeket. Látni fogod, hogy minden második férfinak szakálla van.

Mai cikkünk elkészítéséhez átnéztünk minden szakállra vonatkozó kutatást és tanulmányt. Egyes tanulmányokból az derült ki, hogy a női nem számára a szakállas férfiak sokkal vonzóbbak, mint csupasz arccal rendelkező társaik.

02 31 Tanulmányok szerint a nők vonzóbbnak tartják a szakállas férfiakat - Íme a részletek

Statisztikai adatok szerint a borotválkozó férfiak átlagosan 3350 órát töltenek el a fürdőszobában. Nincs kizárva, hogy a szakáll viselés emiatt terjedt el annyira. Jó hír, hogy ezzel nemcsak időt takaríthatnak meg, de vonzóbbá is válnak a nők körében. Nyilván fontos, hogy az a szakáll ne legyen elhanyagolva, hanem szépen karban legyen tartva.

- Hirdetés -
03 33 Tanulmányok szerint a nők vonzóbbnak tartják a szakállas férfiakat - Íme a részletek

Akármennyire is meglepő, de a nők jobban vonzódnak a szakállas férfiakhoz, ami növeli annak az esélyét, hogy igaz szerelemre találnak. A szakáll egyébként segít az erősebb nemnek kitűnni a tömegből, ezért mindig is jobban fognak rájuk figyelni, mint szőrzet nélküli társaikra.

04 31 Tanulmányok szerint a nők vonzóbbnak tartják a szakállas férfiakat - Íme a részletek

Több ausztrál egyetem, valamint a finnországi Turku Egyetem tudósai is egyre jobban érdeklődnek e tendencia iránt. Úgy döntöttek, utánajárnak, hogy a szakállasság hogyan befolyásolja a nők hozzáállását.

05 32 Tanulmányok szerint a nők vonzóbbnak tartják a szakállas férfiakat - Íme a részletek

Ehhez kb 8500 nő véleményét kérték ki. A tudósok ugyanazoknak a férfiaknak a képeit mutatta meg nekik csak az egyiken volt szakálla a másikon viszont nem. A résztvevő hölgyeket megkérték, hogy értékeljék eme férfiak vonzerejét. Azt is meg kellett válaszolniuk, hogy hosszú vagy rövid távra terveznének velük csupán csak a megjelenésük alapján.

- Hirdetés -
06 28 Tanulmányok szerint a nők vonzóbbnak tartják a szakállas férfiakat - Íme a részletek

A legtöbb nő azt mondta, hogy a szakállas férfiak sokkal jobban néznek ki és hosszú távra terveznének velük, míg a borotvált, sima arcú férfiakkal inkább rövid távban gondolkodnának. Ennek lehetséges magyarázata, hogy a nők a szakállas pasikat sokkal férfiasabbnak és magabiztosabbnak találják, mint a többieket.

07 21 Tanulmányok szerint a nők vonzóbbnak tartják a szakállas férfiakat - Íme a részletek

Nem utolsó sorban pedig a nyers erő egyik jele lehet, ennek következtében a nők sokkal nagyobb biztonságban érzik magukat mellettük, mint a borotvált férfiak mellett.

08 17 Tanulmányok szerint a nők vonzóbbnak tartják a szakállas férfiakat - Íme a részletek

Összességében elmondható, hogy a szakáll nemcsak egy divatos trend, hanem egy eszköz is, mellyel a férfiak ki tudják hangsúlyozni férfias vonásaikat és megjelenésüket. Az arcszőrzet azt is jelenti, hogy az illető szereti az életet, hajlandó szórakozni, míg a borotvált társaik komolyabban tekintenek a világra. Végül, de nem utolsó sorban a szakáll azoknak a személyeknek kedvez, akik szeretnének hosszú távú kapcsolatot kialakítani a gyengébbik nemmel.

- Hirdetés -
09 18 Tanulmányok szerint a nők vonzóbbnak tartják a szakállas férfiakat - Íme a részletek

Szóval, ha te is hosszú távú, stabil kapcsolatot keresel, akkor itt az ideje eldobni a borotvát és utat engedni a szőrnövekedésnek.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!