Tudósok szerint, ezeket a személyes tárgyakat adjuk legtöbbször kölcsön, ami valójában nagyon veszélyes!

- Hirdetés -

A gyermekkor óta szüleink megtanították, hogy jó megosztani mással, a cukorkákat, csokit, mély érzelmeket és félelmeket. Azonban, vannak olyan személyes tárgyak, amit semmilyen esetben sem szabad kölcsönadnunk másnak, mert sajnos egészségkárosodás következhet be. Összeszedtük azt a 8 dolgot, amit célszerűbb csak és kizáróan saját célra használni, megosztás nélkül. Akárkiről legyen is szó, a szüleid, testvéred, legjobb barátod vagy párod, akkor is tilos!

Kalap.

A kalap vagy bármi, ami lefedi vagy érinti a fejet (beleértve a hajkefét, fésűt, párnát stb.). A fésűknek és a keféknek szinte mágikus képessége van, hogy a tetveket terjessze, főleg az iskolában. Azonban ugyanazok a nemkívánatos vendégek jöhetnek elő a fejbőrön valaki más párnájától is.

- Hirdetés -

Tehát, ha legközelebb el akarod rejteni a fejed a nap elől, győződj meg róla, hogy a kalap, amit viselsz a tiéd.

Krém.

- Hirdetés -

A maszkok, szérumok vagy arc krémek, amik egy tégelyben vannak, személyes tárgyakat képezik a bőrápolásban. Ahogy egyre többször belemártod az ujjad, a baktériumok elterjedésének lehetőségei is úgy nőnek, különösen akkor, ha megosztod azt egy barátoddal. Ez gombás fertőzéshez, kiütésekhez, ekcémához, pikkelysömörhöz és sok más bőrproblémához vezethet. Ne oszd meg szépségápolási termékeidet, ha nem akarsz rendszeresen bőrgyógyászhoz járni.

Az egyik módja annak, hogy védd a bőrt, ha olyan flakonba teszed a krémet, mint a szappanadagoló.

- Hirdetés -

Fehérnemű vagy zokni.

Emlékezz, hogy az emberek testének egyes területei teljesen más felépítésűek, mint a tied. A partnerrel való alsónadrág megosztás, húgyúti fertőzésekhez vezethet, a nemi szervek csíráinak váltásához, kiütéshez, viszketéshez stb. A megosztott zokni láb és sarok fertőzésekhez, viszketéshez és csalánkiütések kialakulásához vezethet.

Akár csak egy éjszakai tartózkodás vagy hosszú távú kapcsolat, győződj meg róla, hogy a saját zoknid és bugyid van rajtad.

Fogselyem, fogpiszkáló, vagy fogkefe.

El sem tudunk képzelni személyesebb higiéniát, az orvosok szigorúan tiltják a fogkefék megosztását. Az „American Dental Association” szerint a fogkefe megosztása fertőzések növekedését eredményezheti. Egy átlagos fogkefe (amit 3 hónapig lehet használni) sok baktériumot tartalmaz, mint például „E. coli”, a „Staphylococcus aureus”, herpesz baktériumok, az élelmiszerek maradványai stb.

A fogorvosok tiszta fogkefét ajánlanak a fogak tisztítására. Soha ne add kölcsön senkinek a fogkefédet.

Borotva.

A borotvák olyan termékek, amiket a személyes higiéniára kell fenntartani. Dr. Feinberg szerint, soha ne oszd meg senkivel, mert borotva hepatitis és egyéb fertőzéseket is terjeszthet, valamint a HIV vírust is. Sok baktérium és gomba is megnövekedhet a borotva pengéin, ami számos bőrproblémát okozhat.

Ne felejtsd el rendszeresen cserélni a borotvádat, és soha ne oszd meg senkivel. A veszélyek valóságosak.

Habkő.

Sok ember habkövet használ, ami eltávolítja az elhalt hámsejteket. Megosztásuk növeli annak valószínűségét, hogy gombák kerülnek a lábadra. Ezek nagyon fertőzőek és nehéz megszabadulni tőlük.

Mindig hozd magaddal a saját szettedet, ha fürödni fogsz a barátodnál, és ne oszd meg senkivel.

Fülhallgató.

Az emberek ritkán gondolnak bele, hogy a fülhallgatók rengeteg baktériumot hordoznak. A baktériumok növekedése bizonyított tény, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ráadásul mindenki fülbaktériuma egyedülálló, és semmi jó nem származhat, ha a barátaid fülhallgatóját használod.

Ha meg szeretnéd osztani vagy kölcsönadni valakinek, győződj meg róla, hogy le van tisztítva. Ha nincs használj fülpiszkálót a felület tisztítására fertőtlenítő spray-vel.

Papucsok.

A papucs talán a legjobb lábbeli választás, amikor a strandra, medencéhez vagy a tornaterem öltözőjébe mész. Sokan megosztják egymással, és ezt a legtermészetesebb dolognak tekintik. Azonban egy pár papucson rengeteg csíra és baktérium található.

Védd meg a lábad a csúnya fertőzésektől, mint a gombák, és soha ne oszd meg senkivel.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!