Túl sok bőrrel született, az orvosok tehetetlenek voltak…

- Hirdetés -

1993-ban született meg Tomm Tennent Délkelet-Ausztráliában. Már az ultrangos vizsgálatok során is látták, hogy valami nem stimmel. A szülőkben felmerült a kérdés, hogy biztosan megtartsák-e a kicsit, de úgy döntöttek, hogy az ő gyerekük, és szembe néznek a problémával. Fogalmuk sem volt róla, hogy mekkora lehet a gond.

Tomm Túl sok bőrrel született, az orvosok tehetetlenek voltak...

„Amikor világra jött, teljesen ledöbbentem… nem hittem volna, hogy egy kisbaba kinézhet így…” -mesélte édesapja, Geoff Tennent.

Debbie Tennent, az anyuka elmesélte, hogy mennyire izgult.
„Rettegtem az első pillanattól, de közben borzasztóan vártam is. Természetesen amikor megláttam, először meghökkentő volt a látvány, de nagyon jó érzés volt a kezemben tartani a kicsikém.”

- Hirdetés -
dF1XHdm Túl sok bőrrel született, az orvosok tehetetlenek voltak...

Tomm két és fél hónapot töltött egy kutatóközpontban, rengeteg vizsgálatot elvégeztek. Az orvosoknak fogalmuk sem volt, hogy mivel állnak szemben. Semmilyen gyógymódot nem tudtak ajánlani, csak várták, hogy majd „belenő” a bőrébe. De az kiderült, hogy nem ő volt az első ilyen gyermek a nyilvántartás szerint.

bor Túl sok bőrrel született, az orvosok tehetetlenek voltak...

A kutatók több hasonlóságot is felfedeztek Tomm és a kínai Shar Pei kutyafajta között. Elkezdték alaposabban kivizsgálni a helyzetet, és valóban több kérdésre is megtalálták a választ. Ezeknél a kutyakölyköknél magasabb a hialuronsavszint, ez Tommnál is jóval magasabb. A kölykök esetében, ahogy idősödnek, egyre csökken ez az érték, az orvosok bíztak benne, hogy a fiúnál is így lesz.

lab Túl sok bőrrel született, az orvosok tehetetlenek voltak...
z3pIqtf Túl sok bőrrel született, az orvosok tehetetlenek voltak...

Mire iskoláskorú lett, sokkal kevésbé látszott az elváltozása. De mivel így is kilógott társai közül, nem barátkozott vele senki. Fiatal évei nehezen teltek, nem fogadták el igazán sehol sem.

Tomm szülei úgy gondolják, hogy a szépség belülről fakad, és nem a bőre nagyságán múlik. Sosem akarták rejtegetni a gyereküket, mindig büszkén kiálltak érte és mellette. Nagyon boldogok, hogy idősebb korára, szinte teljesen „belenőtt” a bőrébe.

- Hirdetés -
z7xoPpj Túl sok bőrrel született, az orvosok tehetetlenek voltak...

A videó, amiben az édesapa elmeséli történetüket:


Tomm most 28 éves, és alig hinnénk el, hogy ennek a jóvágású gyereknek bármi problémája lehetett. Mosolygós, intelligens és okos. Azóta megtalálta élete szerelmét, Hannaht. Sugárzik belőlük a boldogság.

„Megtanultam együtt élni ezzel, és engem már nem zavar. A legtöbben így is megdicsérnek, hogy milyen jól nézek ki.” – mesélte Tomm

hV07Shl Túl sok bőrrel született, az orvosok tehetetlenek voltak...
- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!