Válassz egy ábrát és megmondjuk milyen gyermekkori traumákat életél át

- Hirdetés -

Vannak esetek, amikor az ember szeretne elmenekülni a múlt elől. Ez nagyon nehéz. Azt mondják, az idő minden sebet begyógyít, de valójában csak elfelejtünk gondolkodni a múlt sérelmein. De azok ott vannak és ott is maradnak, mindaddig, míg élünk. Főleg, ha azok a gyermekkorból erednek.

Sigmund Freaud úgy gondolta, hogy a gyermekkori események hatalmas hatással vannak a felnőttkori életünkre. Milyen eseményekről is beszélünk?

ztathatja1 Válassz egy ábrát és megmondjuk milyen gyermekkori traumákat életél át

Ez az egyszerű teszt segít megtalálni a választ

A felnőtt élet komoly döntések meghozataláról szól. Triviálisak, de nagyon komolyak. Számunkra úgy tűnik, hogy ezeket a döntéseket mi magunk hozzuk meg, esetleg egy hozzánk közel álló emberrel konzultálva. Gyakran nem vagyunk tudatában annak, hogy a gyermekkorunk milyen hatással van a viselkedésünkre és döntéseinkre.

Sigmund Freud pszichoanalitikus úgy vélte, hogy gyermekkorunk minden eseménye óriási hatással van felnőtt életünkre. Ez formálja a személyiségünket.

- Hirdetés -
215470 Válassz egy ábrát és megmondjuk milyen gyermekkori traumákat életél át

Sokszor szakember segítsége kell ahhoz, hogy felhívja a figyelmünket bizonyos problémákra. Az ő szakértelmüket semmi nem helyettesítheti, de vannak online tesztek, amelyek elgondolkodtatóak lehetnek.

Nézd meg a rajzot és válaszd ki azt a szimbólumot, amely először felkeltette a figyelmed.

987 Válassz egy ábrát és megmondjuk milyen gyermekkori traumákat életél át

Melyik rajzot választottad?

Ha az elsőt

1 1 Válassz egy ábrát és megmondjuk milyen gyermekkori traumákat életél át

Ehhez a szimbólumhoz a megaláztatás erős érzése társul. Lehet, hogy egy konkrét helyzetben szégyellted el magad, vagy egy hozzád közeli embertől kaptál újból és újból kritikát.

- Hirdetés -

Ha gyermekkorodban megalázottságot tapasztaltál, felnőtt életében valószínűleg állandó jóváhagyásra lesz szükséged. Megfeledkezel önmagadról, és mindent megteszel, másokra gondolva, elfogadást és dicséretet várva.

A második szimbólum

2 1 Válassz egy ábrát és megmondjuk milyen gyermekkori traumákat életél át

Az elmosódott kör a gyermekkori elutasítás érzését mutatja. Ezt a szimbólumot az alacsonyabb önbecsüléssel rendelkező emberek választják.

- Hirdetés -

Hiányzik belőlük az önbizalom és az önbecsülés. Ez hatással van más emberekkel fenntartott kapcsolatokra, mert az elutasított gyerekek felnőttkorban is félnek a kudarctól.

Harmadik szimbólum

3 1 Válassz egy ábrát és megmondjuk milyen gyermekkori traumákat életél át

Leggyakrabban árva gyerekek vagy csonka családból származó gyerekek választják. Felnőtt korukban nagyon félnek a magánytól, ezért gyakran ragadnak mérgező, káros kapcsolatokban. Hajlamosak a depresszióra is.

Negyedik szimbólum

4 1 Válassz egy ábrát és megmondjuk milyen gyermekkori traumákat életél át

Olyanok választják, akiknek a szülei vagy a gyámja erősen megsértette a határokat, elvesztve ezzel a gyermek biztonságérzetét. A csalódott gyerekek bizalmatlan felnőttekké válnak, akik tartózkodóak, amikor másokkal foglalkoznak. Nem beszélhetnek az érzéseikről és nem nevezhetik meg érzelmeiket.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ez is érdekelhet: Teszt: Melyik állatot látod meg először a képen? – Sokat elárul rólad

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!