Zelenszkij repülőkért könyörög Amerikának: lehet, hogy most látják utoljára élve

- Hirdetés -

Hazája túléléséért küzdő ukrán vezető “kétségbeesetten” könyörgött szombaton az amerikai törvényhozókhoz, hogy az Egyesült Államok segítsen több harci repülőgépet juttatni a hadseregéhez, és megszüntesse az orosz olajimportot, miközben Kijev az orosz invázió ellen küzd.

1000 Zelenszkij repülőkért könyörög Amerikának: lehet, hogy most látják utoljára élve

Volodimir Zelenszkij elnök azzal indította a privát videohívást az amerikaikkal, hogy talán most látják utoljára élve. Kijevben, a fővárosban maradt, amit egy hatalmas orosz páncélososzlop fenyeget északról.

elenszkij napok óta repüléstilalmi zóna kialakításáért könyörgött, de a NATO ezt megtagadta, mondván, hogy ez tulajdonképpen egy hadüzenet lenne Oroszországnak.

1000 2 Zelenszkij repülőkért könyörög Amerikának: lehet, hogy most látják utoljára élve

Az Egyesült Államok azt fontolgatja, hogy amerikai gyártású F-16-osokat küld a volt szovjet blokk kelet-európai országaiba, amelyek ma a NATO tagjai. Ők viszont küldenének Ukrajnának saját, szovjet kori MiG-eket, amelyekre kiképezik az ukrán pilótákat.

b f 16 gep6t Zelenszkij repülőkért könyörög Amerikának: lehet, hogy most látják utoljára élve

Logisztikai problémának tűnik azonban az F-16-osok Lengyelországba vagy más kelet-európai szövetségeseibe küldése a termelési lemaradás miatt. Ezeknek az országoknak lényegében át kellene adniuk MiG-eiket az ukránoknak, és el kellene fogadniuk az USA-tól az F-16-osokat. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy az F-16-osok következő szállítmánya Tajvanba készül, és a Kongresszus nem szívesen késlelteti ezeket a szállításokat, mivel Kína fontosabb…

- Hirdetés -
1000 1 Zelenszkij repülőkért könyörög Amerikának: lehet, hogy most látják utoljára élve

Az Egyesült Államok Kongresszusa 10 milliárd dolláros katonai és humanitárius segélycsomaggal készül Ukrajnának.

A republikánusok és egyre több demokrata, köztük Nancy Pelosi házelnök támogatja az orosz olajimport tilalmának ötletét. A Biden-adminisztráció mindeddig ellenállt ennek a lépésnek, aggódva az áremelkedés miatt.

Zelenszkij repülőkért könyörög Amerikának: lehet, hogy most látják utoljára élve

Zelenszkij sürgette az amerikai törvényhozókat, hogy szankcionálják az orosz olaj- és gázszektort, amely eddig elkerülte a Biden-kormány és más országok egyre fokozódó szankcióit.

e93dc2464231b0c175b47c8d90d030c6 Zelenszkij repülőkért könyörög Amerikának: lehet, hogy most látják utoljára élve

Az ukrán vezető azzal is sürgette a törvényhozókat, hogy függesszék fel a Visa és Mastercard hitelkártya-hozzáférést Oroszországban – ez meg is történt. A Mastercard közölte, hogy hálózata már nem támogatja az orosz bankok által kibocsátott kártyákat, és az országon kívül kibocsátott kártyák sem működnek az orosz boltokban vagy ATM-ekben. A Visa közölte, hogy együttműködik az oroszországi ügyfelekkel és partnerekkel annak érdekében, hogy a következő napokban minden Visa-tranzakciót leállítsanak.

- Hirdetés -
fee3bad4 080c 4a47 b544 6c7f89c6 Zelenszkij repülőkért könyörög Amerikának: lehet, hogy most látják utoljára élve

Zelenszkij üzenete egyszerű: „Zárjátok le a légteret, vagy adjatok nekünk repülőket…”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!