Ügyes kis házi praktika!
A tojást egykor egészségtelen termékeknek tartották, amelyek növelik a vér koleszterinszintjét.
A kutatások kimutatták, hogy ez alapvetően nem igaz.
Kiderült, hogy a tojás számos vitamin és ásványi anyag forrása, amelyek elengedhetetlenek. A tojásfogyasztás legnagyobb problémája azonban a héja, vagy az attól való megszabadulás. Pláne, ha főtt tojásról van szó. Van erre egy nagyon egyszerű módszerünk.
Tojást főzöl, például salátához vagy tojáskrémhez. Megpróbálod megpucolni őket, és szó szerint szétesnek a kezedben, a héjat pedig nehéz lefejteni. A főtt termék úgy néz ki, mintha valaki megerőszakolta volna. Kíváncsi vagy, mit tehetsz annak érdekében, hogy ez soha többé ne fordulhasson elő?
Ezzel a recepttel gond nélkül megpucolhatod a tojásokat
A tapasztalt háziasszonyok bármilyen kulináris problémával megbirkóznak. Nem félnek a leégett edényektől vagy a serpenyőhöz tapadt palacsintától.
A tojás megpucolása is egy ilyen „probléma”.
A felső réteg rátapad a tojásra és amikor megpróbáljuk eltávolítani, fehérjedarabkákat is letépünk. Nem néz ki esztétikusan, ráadásul pazarolunk is vele.
A háziasszonyok megtalálták a tökéletes megoldást
Amikor a víz felforrt, dobjunk a vízbe 2-3 szelet citromot, vagy egy evőkanál citromlét. Ilyen egyszerű.
Ne feledje továbbá, hogy a kemény tojást 8-10 percig kell főzni attól a pillanattól kezdve, hogy a víz forrni kezd. Lágytojás esetén ez az idő 3-4 percre rövidül.