3D-s zebrát teszteltek a rendőrök Dorogon

- Hirdetés -

A 3D-s zebra szenzációs találmány, ugyanis csupán néhány liter festékre van szükség ahhoz, hogy hatására az autósok azonnal lelassítsanak. Annyira élethű, mintha valóban egy lebegő falba ütköznénk.

Mint tudjuk, az agyunk és szemünk sokszor képes becsapni minket, ahogy egy 3D-s zebra esetében is pontosan így teszi. Ez a virtuális eszköz a zebrához közeledve az autósokat lassításra készteti. A gyalogátkelőhelyhez közeledve a hatást csökken, ennek következtében vészfékezésre sincs ok, ami azt jelenti, hogy nem áll fenn a ráfutásos balesetek kockázata.

A háromdimenziós zebrát Dorogon elsőként a rendőrök tesztelték. A szakembereknek tíz órás munkája fekszik a gyalogátkelőhelyben. A Magyar Rendőrség hivatalos Facebook oldalán tette közzé a tesztről készült képeket és a közleményt. Ennek következtében már többen is érdeklődtek a 3D-s zebra iránt, ami arra enged következtetni, hogy a jövőben több városban, faluban is találkozhatunk majd ezzel zseniális „forgalomlassítóval”.

- Hirdetés -

Érdekesség, hogy tavaly szeptemberben Szemző Áron, a Momentum képviselőjelöltje egy budakeszi iskola melletti forgalmas úton festett háromdimenziós zebrát, ugyanis ott nem volt egyetlen gyalogátkelőhely sem.

Mivel a politikus nem egyeztetett a város vezetésével, a gyalogátkelőhely felfestése bűncselekménynek számított.

A rendőrség adatai szerint 2019-ben 969 baleset történt gyalogos átkelőhelyeken, ezekből 39 végződött halállal. A legtöbb ilyen baleset, szám szerint 411 Budapesten történt. A gázolások 88 százaléka pedig, olyan zebránál történt, ahol a közlekedési lámpa éppen nem működött.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!