Az amerikai Massachusettsben közel félszáz delfin sodródott partra

- Hirdetés -

Az amerikai Massachusetts államban, a Cape Cod félsziget szakaszán tömegesen sodródtak partra a delfinek. Az állatok hatalmas életveszélybe kerültek ezzel, csak az állatvédők munkáján múlt, hogy visszakerüljenek a tengerbe.

K EPA20190125110 Az amerikai Massachusettsben közel félszáz delfin sodródott partra

A hétvége alatt negyvenöt delfin vetődött a szárazföldre a The Gut nevű partszakaszon. A mentési munkálatokban önkéntesek tucatjai vettek részt, az International Fund for Animal Welfare vezetésével. A tengeri emlősök jelentős része megégett és túlhevült a napon, így mire a mentőcsapatok a helyszínre érkeztek, a delfinek már életveszélyes állapotba kerültek.

1 40 Az amerikai Massachusettsben közel félszáz delfin sodródott partra

Nagy valószínűséggel a delfinek partra vetődését a szombat éjszakai árapálymozgás okozta. Az állatok vasárnap virradóra már a homokban küzdöttek életükért.

- Hirdetés -

A közel félszáz önkéntes speciális hordágyak segítségével vitték vissza a delfineket a tengerbe, de előtte még vitaminokat és intravénás folyadékot is beadtak a szerencsétlenül járt állatoknak. A sekély vízbe visszasegített delfineket a csónakokból segítették, hogy a nyílt víz felé vegyék az irányt.

34177833 2617097 117e4e8ce5f0cca7ca6bdb2b32557247 wm Az amerikai Massachusettsben közel félszáz delfin sodródott partra

A megfeszített munka ellenére két delfin sajnos elpusztult. Mivel életüket már nem lehetett megmenteni, el kellett altatni őket. Az állatvédő szervezet munkája azonban, itt még nem fejeződött be. A dolgozók a hétfői nap folyamán ellenőrizték az érintett partszakaszt, hogy megakadályozhassák az újabb delfinek partra vetődését.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!