Az olaszországi Bergamóban már háborús állapotok uralkodnak

- Hirdetés -
32128725 2464329 0c8858713d8c7fc26fbaff825ce9a680 wm Az olaszországi Bergamóban már háborús állapotok uralkodnak

Amíg Kína már bejelentette, hogy náluk véget ért a koronavírus-járvány, addig Olaszországban kritikus a helyzet. Csütörtök virradóra 5322 új beteget diagnosztizáltak, valamint 427 ember esett áldozatul a kórnak. Olaszországban már 3405 halottja van a járványnak, ami már most több, mint Kínában, ahonnan kiindult a vírus.

Az egészségügy már az összeomlás szélén áll, ugyanis a nővérek, ápolók és orvosok túlhajszoltak, illetve gyógyításhoz a megfelelő eszközök is hiányoznak. Bergamóban nincs hely a fertőzöttek számára, így kénytelenek a betegeket a kórházak folyosóin elhelyezni, a katonaság pedig segítséget nyújt a halottak szállításában.

Egy angol csatorna stábja a XXII. János pápa kórházból tudósított, a már-már háborús körülményekről. A helyzet katasztrofális, a szobák zsúfolásig vannak fertőzöttekkel, akiket lélegeztetőgépek tartanak életben és a mellkasukat markolják.

- Hirdetés -
32128747 3163351c597c7242d77e5516422c340b wm Az olaszországi Bergamóban már háborús állapotok uralkodnak

A kórház szóvivője azt is elmondta a csatorna kollégáinak, hogy már a várótermeket is át kellett alakítani, de így is rendkívüli nehézséget okoz az újabb és újabb betegek elhelyezése.

A sürgősségi osztály fogadó részlegén is hasonló állapotok uralkodnak, inkább olyan, mint az intenzív osztály. Egy új páciens érkezésekor egy csapat azonnal ellátja őt, infúziót kötnek be, lélegeztetőgépre és megfigyelő monitorokra kapcsolják, ugyanis enélkül rohamosan romlana az állapota.

A várótermekben lévő fertőzöttek is intenzív ellátásra szorulnának, de a kórháznak sem embere, sem helye, sem kapacitása, sem pedig eszköze nincs erre. Így egy határvonalat kénytelenek húzni, ami alapján válogatniuk kell.

- Hirdetés -

Az intenzívre csakis az juthat be, aki szó szerint élet-halál között van. A kritikus és súlyos állapotú pácienseknek csak a várókban kialakított kezelők jutnak.

32128753 beab17fc91405a4579da2147da4899a7 wm Az olaszországi Bergamóban már háborús állapotok uralkodnak

A kórház kérte meg a stábot, hogy mutassák meg az embereknek, hogy a koronavírus-járvány közepén, milyen körülmények között kell dolgozniuk, hogy a világ is láthassa, hogy pontosan mi vár rájuk, mire készüljenek. Így talán a többi ország még időben cselekedhet és fel tud szerelkezni a szükséges eszközökkel.

Dr. Roberto Cosentini, a sürgősségi osztály vezetője elárulta, hogy pályafutása alatt eddig még soha nem tapasztalt ehhez hasonlót. Az orvos a világ összes országának figyelmét fel szeretné hívni, főleg az angolokét, ugyanis hozzájuk is elér majd a koronavírus-járvány. Cosentini szerint mindenkinek el kell felejtenie azt, hogy „koronavírus-járvány olyan, mint egy erősebb influenza”.

- Hirdetés -

„Ez egy nagyon súlyos tüdőgyulladás, ami komoly terhet jelent minden egészségügyi ellátórendszernek. Napi 50-60 tüdőgyulladással küzdő ember kerül a sürgősségire itt, és a nagy részük már olyan súlyos állapotban van, hogy óriási mennyiségű oxigénre van szükségük.”

32128759 4b553b53a2bd556bb489b317277be325 wm Az olaszországi Bergamóban már háborús állapotok uralkodnak

Dr. Lorenzo Grazioli is a kórházban dolgozik, korábban viszont hosszú évekig Leicesterben volt orvos. Egykori angol kollégái hatalmas lendülettel érdeklődnek a kialakult helyzetről és arról, mire kell felkészülniük a közeljövőben. Az orvos azt tanácsolja, hogy a legjobb, amit a britek tehetnek az, ha lezárják a határokat, méghozzá minél előbb. Ugyanis, ez lehet az egyetlen esélyük a vírus lelassítására, mert a megállításával már biztosan elkéstek.

„Életemben nem voltam még ennyire stresszes helyzetben, pedig az intenzíven dolgozom, szóval hozzászoktam a váratlan, idegőrlő helyzetekhez és a nehéz döntésekhez. Itt viszont minden nap életről és halálról kell dönteni, mert aki nem kap kezelést, az meghal. És amikor eljutsz erre a szintre, belátod, hogy kevés vagy” – árulta el Grazioli.

A helyiek egyfajta apokalipszisként jellemzik a kialakult helyzetet. A bergamóiak egyetlen konkrét dolgot üzennek mindenkinek, miszerint „Legyenek készen”!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!