Az orvosok kénytelenek voltak mobiltelefonjaik fényénél operálni

- Hirdetés -
doki Az orvosok kénytelenek voltak mobiltelefonjaik fényénél operálni

Azt pontosan tudjuk, hogy a magyar egészségügy nem fénykorát éli, hisz mindennap szembesülhetünk olyan hírekkel, amelyek beszámolnak a kórházak állapotáról, a silány kosztról és a betegeket ölben cipelő ápolókról.

Most azonban nem Magyarországról van szó, hanem Brazíliáról, ugyanis ők sincsenek jobb helyzetben, mint mi. Apokaliptikus állapotok uralkodnak az országban a folyamatos esőzések miatt. A minap sötétség borult a teresinai Maternidade Dona Evangelina Rosa kórházra egy áramkimaradás után. Az orvosok így arra kényszerültek, hogy saját mobiltelefonjukkal világítsanak, hogy be tudjanak fejezni egy operációt.

6n7KZ6AxUYP8ev5Asah6kuN41uEMJb Az orvosok kénytelenek voltak mobiltelefonjaik fényénél operálni

A heves vihar okozott áramkimaradást, amely délután kettőtől este hatig tartott. A kórházban ugyan háromfázisú energiaellátás van, de a tartalék generátorok nem érzékelték, hogy nincs áram az épületben.

- Hirdetés -

A probléma észlelése után a karbantartó csoport mindent megtett azért, hogy újra legyen áram az egészségügyi intézményben. Miután a főkapcsolót lekapcsolták, a generátort pedig bekapcsolták, helyreállt az áramellátás.

image 3 Az orvosok kénytelenek voltak mobiltelefonjaik fényénél operálni

Samuel Moreira Rego, a Piaui Orvostudományi Szindikátum (SIMEPI) elnöke megerősítette a hírt, azt azonban nem tudni, hogy az orvosoknak mennyi műtétet kellett ez idő alatt végrehajtani mobiltelefonjuk fényénél.

K AP20190409198 1024x682 Az orvosok kénytelenek voltak mobiltelefonjaik fényénél operálni

A viharok azóta is megnehezítik a régió energiaellátását, de a kórház továbbra is képes generátorokat működtetve ellátni feladatait. A szakemberek folyamatosan dolgoznak a károk és a hibák elhárításán, de amíg tart az áradás, addig minden munka csak nagyon lassan tud haladni.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!