Az orvosok kénytelenek voltak mobiltelefonjaik fényénél operálni

- Hirdetés -

Azt pontosan tudjuk, hogy a magyar egészségügy nem fénykorát éli, hisz mindennap szembesülhetünk olyan hírekkel, amelyek beszámolnak a kórházak állapotáról, a silány kosztról és a betegeket ölben cipelő ápolókról.

Most azonban nem Magyarországról van szó, hanem Brazíliáról, ugyanis ők sincsenek jobb helyzetben, mint mi. Apokaliptikus állapotok uralkodnak az országban a folyamatos esőzések miatt. A minap sötétség borult a teresinai Maternidade Dona Evangelina Rosa kórházra egy áramkimaradás után. Az orvosok így arra kényszerültek, hogy saját mobiltelefonjukkal világítsanak, hogy be tudjanak fejezni egy operációt.

A heves vihar okozott áramkimaradást, amely délután kettőtől este hatig tartott. A kórházban ugyan háromfázisú energiaellátás van, de a tartalék generátorok nem érzékelték, hogy nincs áram az épületben.

- Hirdetés -

A probléma észlelése után a karbantartó csoport mindent megtett azért, hogy újra legyen áram az egészségügyi intézményben. Miután a főkapcsolót lekapcsolták, a generátort pedig bekapcsolták, helyreállt az áramellátás.

Samuel Moreira Rego, a Piaui Orvostudományi Szindikátum (SIMEPI) elnöke megerősítette a hírt, azt azonban nem tudni, hogy az orvosoknak mennyi műtétet kellett ez idő alatt végrehajtani mobiltelefonjuk fényénél.

A viharok azóta is megnehezítik a régió energiaellátását, de a kórház továbbra is képes generátorokat működtetve ellátni feladatait. A szakemberek folyamatosan dolgoznak a károk és a hibák elhárításán, de amíg tart az áradás, addig minden munka csak nagyon lassan tud haladni.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!