Érkezik az új száz forintos – A kinézete nem sok meglepetést tartogat

- Hirdetés -
száz forint2 Érkezik az új száz forintos - A kinézete nem sok meglepetést tartogat

A Magyar Nemzeti Bank korszerűbb fémötvözetre cseréli a 100 forintos érmék alapanyagát, de emellett forgalomban maradnak a jelenleg használt érmék is.

A jelenleg forgalomban lévő százforintos érme külső megjelenése és legfontosabb paraméterei, mint például a vastagsága és az átmérője nem változnak, ám az alapanyaguk igen. A mostani acél helyett réz-nikkel-cink ötvözetre változik.

A jelenlegi 100 forintossal továbbra is lehet fizetni.

- Hirdetés -
százas3 Érkezik az új száz forintos - A kinézete nem sok meglepetést tartogat

A korszerűbb érme alapanyag alkalmazása ellátásbiztonsági szempontból teremt kedvező helyzetet, valamint biztosítja az érme-elfogadó automaták stabilabb működését. A 100 forintos érmék acél alapanyaga már húsz éve van forgalomban Magyarországon, azonban manapság ezt az alapanyagot már csak elvétve alkalmazzák.

száz forint 1 Érkezik az új száz forintos - A kinézete nem sok meglepetést tartogat

2019. október elsejétől válik törvényes fizetőeszközzé az új pénz. Ez lesz az első lépcső, míg a jegybank biztosít egy féléves felkészülési időt is az automaták üzemeltetőinek és a többi elfogadó helynek, hogy berendezéseiket felkészítsék az új alapanyagú 100 forintos érmék elfogadására.

százas 4 Érkezik az új száz forintos - A kinézete nem sok meglepetést tartogat

A készpénz forgalomban tehát legkorábban 2020 májusában találkozhatunk majd új aprópénzünkkel.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!