Érkezik az új száz forintos – A kinézete nem sok meglepetést tartogat

- Hirdetés -

A Magyar Nemzeti Bank korszerűbb fémötvözetre cseréli a 100 forintos érmék alapanyagát, de emellett forgalomban maradnak a jelenleg használt érmék is.

A jelenleg forgalomban lévő százforintos érme külső megjelenése és legfontosabb paraméterei, mint például a vastagsága és az átmérője nem változnak, ám az alapanyaguk igen. A mostani acél helyett réz-nikkel-cink ötvözetre változik.

A jelenlegi 100 forintossal továbbra is lehet fizetni.

- Hirdetés -

A korszerűbb érme alapanyag alkalmazása ellátásbiztonsági szempontból teremt kedvező helyzetet, valamint biztosítja az érme-elfogadó automaták stabilabb működését. A 100 forintos érmék acél alapanyaga már húsz éve van forgalomban Magyarországon, azonban manapság ezt az alapanyagot már csak elvétve alkalmazzák.

2019. október elsejétől válik törvényes fizetőeszközzé az új pénz. Ez lesz az első lépcső, míg a jegybank biztosít egy féléves felkészülési időt is az automaták üzemeltetőinek és a többi elfogadó helynek, hogy berendezéseiket felkészítsék az új alapanyagú 100 forintos érmék elfogadására.

A készpénz forgalomban tehát legkorábban 2020 májusában találkozhatunk majd új aprópénzünkkel.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!